Zelf je kurkvloer plaatsen met een 100% ecologische vloer

Zelf je vloer leggen? Met onze ECO klikvloeren is dat een fluitje van een cent. Dankzij het eenvoudige kliksysteem klik je je kurken vloer in een handomdraai in elkaar. In tegenstelling tot andere vloeren is dat kliksysteem niet uit samengeperste houtvezels gemaakt maar ook uit kurk. Daardoor bestaat je ECO vloer in klikkurk van boven tot onder uit kurk.
Met ECO kies je daarom voor een 100% duurzame en ecologische vloer. Een vloer waarmee je onze planeet een mooie toekomst geeft, voor je gezondheid kiest en voor het comfort van stilte, warmte en zachtheid gaat.
  1. Dankzij het ingenieuze tand-groefsysteem was een kurkvloer plaatsen nog nooit zo gemakkelijk
  2. Dankzij 3 lagen kurk is je ECO vloer bijzonder stil en warm en heeft hij een extra weldoend effect op je lichaam
  3. Dankzij de uitzonderlijke vorm- en slijtvastheid is een ECO klikvloer geschikt voor huizen, handelszaken en kantoorgebouwen
 
 

Uiterst ecologische vloer

De ECO klikvloer is een klimaatpositieve vloer. De kurkschors wordt zonder vervuilende machines met de hand van de kurkeik geschild. De boom wordt niet omgehakt maar blijft staan en maakt opnieuw kurk aan. Hij neemt 5 keer meer CO2 uit de lucht op dan andere bomen en vermindert zo het broeikaseffect. Bovendien is de beschermende toplaag van de ECO collectie pvc-vrij. Een meer ecologische vloer vind je niet.

3 lagen kurk

De ECO klikvloer is een duurzame, zwevende kurken vloer die opgebouwd is uit 3 lagen kurk. De kernlaag zorgt ervoor dat je kurkvloer zijn vorm behoudt. Het kurken kliksysteem maakt je vloer 100% vochtbestendig.

De onderlaag staat garant voor extra stilte, warmte en loopcomfort. En de toplaag maakt je kurkvloer extra slijtvast.

Voordelen van ECO klikvloeren

like icon

Zelf vloer leggen, ook in grotere ruimtes

Het oog wil ook wat. Daarom is onze ECO klikvloer een kurken vloer die je legt zonder voegen te voorzien. Zo kun je in je hele huis kurkvloer plaatsen zonder dat je je vloer in de deuropening tussen 2 kamers hoeft te onderbreken. Het geeft een mooie, doorlopende vloer als resultaat. 

like icon

Je kurkvloer plaatsen zonder voorbereiding

Zoek je een nieuwe vloer? Je oude vloer hoef je niet uit te breken, te egaliseren of te behandelen met een product. Onze ECO klikvloer leg je er gewoon bovenop.

like icon

100% vochtbestendig

Het kliksysteem in onze ECO vloeren in klikkurk is volledig opgebouwd uit kurk. Dat maakt onze ECO klikvloer volledig vochtbestendig. Zo houdt niets je tegen om ook in je badkamer en keuken een kurkvloer te plaatsen.

like icon

In een handomdraai zelf je vloer leggen

Onze ECO vloer in klikkurk plaats je heel makkelijk zelf. Dankzij het tand-groefsysteem klik je de planken gewoon in elkaar.

like icon

Vorm- en slijtvast

Vloeren durven onder invloed van vocht en droogte vervormen. De veerkracht van een ECO klikvloer vangt dat op. De beschermende toplaag zorgt er ook voor dat je vloer niet afslijt. Zo blijft je kurken vloer een leven lang perfect liggen.

like icon

Alle andere voordelen van kurk

Zacht, warm en stil. Slijtvast, allergievrij en onderhoudsvriendelijk. Met onze ECO klikvloeren haal je ook alle andere voordelen van een kurken vloer in huis.

De collecties binnen onze ECO klikvloeren

Silentwood ECO

Het beste van kurk met de looks van hout. Deze vloeren combineren 3 kurklagen met een kwaliteitsprint van hout.

Cork-Clic ECO

De troeven van kurk – op-en-top – zorgen voor een warm aanvoelende vloer met karakter.

Keuzehulp

In 6 stappen naar de natuurvloer of -wand die perfect bij je past. Wij begeleiden je graag in je zoektocht.

Vind een Santana showroom in je buurt

De beste manier om de vele troeven van ons ruim assortiment te ontdekken, is ze van dichtbij te zien en te voelen. Pas dan ervaar je wat een Santana kurkvloer zo uniek maakt.

Wil je deze sensatie zelf beleven? Bekroon dan je inspirerende ontdekking met een bezoek aan de Santana showroom in je buurt en krijg uitgebreid advies op maat van je project en wensen.