Wat zijn zwevende klikvloeren?

Klikvloeren zijn ideaal voor renovaties want zonder dat je bestaande vloeren hoeft uit te breken of te behandelen – mits die redelijk vlak zijn – heb je in enkele klikken een afgewerkte vloer. De vloerplanken zijn eenvoudig, zwevend te plaatsen dankzij het handige, gebruiksvriendelijke kliksysteem. Ook in nieuwbouw is dit een handzaam, dankbaar én duurzaam product om snel een ruimte aan te kleden. Een optimaal sfeervol woonklimaat bereik je in een handomdraai en dankzij het enorme scala aan mogelijkheden – prints, tinten en kleuren – kan je naar eigen smaak je interieur van je dromen creëren.
  1. Een natuurlijke afwerkingslaag bepaalt de slijtageklasse die toelaat om de vloerbekleding te kiezen die afgestemd is op je behoeften
  2. De prestaties zijn gerelateerd aan de opbouw die varieert al naargelang het assortiment
  3. Dankzij een ingenieus tand-groefsysteem of Uniclic zijn alle vloeren eenvoudig te plaatsen
Eik Tradition Kastanje (XL)
Kalksteen Grijs - SFEER
Montreal - SFEER
 
 

Het onderhoud van een zwevende klikvloer

Klikvloeren zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Stofzuigen en dweilen volstaat. Daarnaast biedt Santana de juiste onderhoudsproducten aan om je klikvloer vele jaren in topconditie te houden.

Het plaatsen van een zwevende klikvloer

De installatie van een klikvloer is een eenvoudig karwei. Je hoeft de bestaande vloer zelfs niet uit te breken of te behandelen. Klikvloeren worden immers zwevend geplaatst. Gewoon in elkaar klikken en klaar. Logischerwijs heb je amper een minimum aan gereedschap nodig.

like icon

Makkelijk te plaatsen

Klikvloeren beschikken over een handig kliksysteem. Om ze te plaatsen klik je de panelen gewoon in elkaar… simpel. Deze vloeren worden “zwevend” gelegd. Je hoeft de bestaande vloer zelfs niet vooraf uit te breken of te behandelen. Hij moet wel relatief vlak zijn.

like icon

Troeven van kurk

Kurk is een veelzijdig materiaal met ongekende kwaliteiten: soepel, warm, geluiddempend, … Ook in de klikvloeren van Santana vormt kurk veelal de basis van alles, puur dan wel verwerkt of met gelijkaardige eigenschappen door de specifieke opbouw van de vloer met natuurlijke, duurzame materialen.

like icon

Hybride

Complementaire, natuurlijke materialen hout en bamboe worden gecombineerd met kurk en vormen een hybride assortiment waarin het beste van de twee werelden elkaar versterkt.

like icon

Exclusief

De innovatie Mineral-collectie voegt een totaal nieuwe dimensie toe aan klikvloeren. Deze bijzondere materiaalinnovatie kan je beschouwen als een tegelvloer maar dan wel één die je gewoonweg in elkaar klikt.

like icon

Aanbod

Santana heeft een breed scala aan klikvloeren. Natuursteen, hout, beton of toch liever de natuurlijke structuur van kurk? We begeleiden je graag in je keuze.

like icon

Vochtbestendig

Speciaal voor vochtige ruimtes is er een aanbod waterbestendige klikvloeren met vochtwerende eigenschappen. Zo kunnen ook badkamers of keukens uitgerust worden met Santana’s kliksysteem.

like icon

Klik met materialen

Altijd op en top duurzaam, werkt Santana bij voorkeur met natuurlijke materialen die 100 procent recycleerbaar zijn: kurk in essentie maar evengoed hout, bamboe of steen.

De collecties binnen onze zwevende klikvloeren

Silentwood

Het beste van kurk met de looks van hout. Deze vloeren combineren één of twee kurklagen met een kwaliteitsprint van hout.

Silentstone

De looks van natuursteen dankzij een kwaliteitsprint, onderbouwd door kurk en al haar voordelen.

Cork-Clic

De troeven van kurk – op-en-top – zorgen voor een warm aanvoelende vloer met karakter.

Authentic

De kurkvloer staat in teken van een hout- of bamboefineerlaag, ondersteund door de dempende veerkracht van kurk. Zo voel je steeds het authentieke materiaal.

Mineral

Een volledig natuurlijke en ecologische klikvloer met een minerale draagplaat met grote densiteit, hard en krasvast. Net zoals een tegel maar zoveel warmer en eenvoudig in elkaar te klikken.

Keuzehulp

In 6 stappen naar de natuurvloer of -wand die perfect bij je past. Wij begeleiden je graag in je zoektocht.

Vind een Santana showroom in je buurt

De beste manier om de vele troeven van ons ruim assortiment te ontdekken, is ze van dichtbij te zien en te voelen. Pas dan ervaar je wat een Santana kurkvloer zo uniek maakt.

Wil je deze sensatie zelf beleven? Bekroon dan je inspirerende ontdekking met een bezoek aan de Santana showroom in je buurt en krijg uitgebreid advies op maat van je project en wensen.