Wat zijn kleefkurk wanden?

De ongebreidelde mogelijkheden van kleefkurk zijn een teken aan de wand. Van design of mozaïek, tot klassiek en zelfs authentiek. Welke geraffineerde stijl je ook kiest, Santana’s wandtegels staan garant voor natuurlijke charme en tijdloze eenvoud. De focus ligt steeds op de essentie: geen overbodige details, wel pure schoonheid om jarenlang van te genieten. Wandbekleding met persoonlijkheid en uitstraling garandeert weergaloze resultaten.
  1. Een natuurlijke afwerkingslaag maakt de wand slijtvast én makkelijk afwasbaar
  2. Santana gebruikt enkel hoge densiteit wandkurk van 3 of 4 mm
  3. Een gelijkmatige ondergrond garandeert Santana topprestaties erbovenop

Het onderhoud van een kleefkurk wand

De wandtegels worden na plaatsing beschermd met een uiterst resistente, natuurlijke lak. Op die manier krijg je een stofvrije en eenvoudig te onderhouden wandbekleding. Af en toe eens afvegen met een licht vochtige doek volstaat.

Het plaatsen van een kleefkurk wand

Santana heeft meer dan 30 jaar ervaring in kurk en ontwikkelde een uitgebreid ontzorgingsprogramma. De eigen plaatsingsdienst is daarin onontbeerlijk en dé garantie op een kwaliteitsvolle plaatsing van kleefkurk. Overweeg je zelf aan de slag te gaan? Dan zetten we je graag op weg.

like icon

Tijdloos

Wandbekleding van kurk straalt dankzij het reliëf een bepaalde charme en gezelligheid uit. Een wand in kurk creëert een unieke sfeer in huis die je helemaal tot rust brengt. Het natuurlijk aspect en tijdloze uitzicht staan garant voor jarenlang plezier.

like icon

Eindeloos combineerbaar

Kleefkurk vloeren en wanden vormen een ideale combinatie. De aangename en warm aanvoelende vloer- en wandtegels laten zich perfect en naadloos op elkaar afstemmen in hetzelfde materiaal met precies hetzelfde uitzicht, plaatsings- en gebruiksgemak.

like icon

Trendy

Een wand in kurk oogt trendy en trekt de aandacht. Een echte eyecatcher dus. Op die manier voeg je een vleugje elegantie en luxe toe aan je interieur.

like icon

Vochtbestendig

De hele inrichting uitrusten met wandbekleding in kurk? In de badkamer is het een aanrader. Een wand in kurk is namelijk honderd procent waterbestendig en ook nog eens isolerend. Al wat je nodig hebt voor de ultieme badkamerbeleving, zelfs tot in de douche.

like icon

Comfortabel

Een wand van kurk heeft heel wat thermische en akoestische kwaliteiten. De kurkkorrels nemen de omgevingswarmte op en houden die lang vast. Omgevingsgeluiden worden dan weer maximaal geabsorbeerd zodat er van een vervelende galm geen sprake is.

like icon

Energiebesparend

Eén millimeter kurk heeft dezelfde isolatiewaarde als vier centimeter beton. Kurk heeft dus uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en zorgt er op die manier voor dat je kan besparen op je energiefactuur.

like icon

Allergievrij

De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen schijn van kans. Handig dus voor stofgevoelige ruimtes zoals dressings en slaapkamers.

De collecties binnen onze kleefkurk wanden

Nuances

De natuurlijke feel van kurk, vermomd in een breed scala aan looks.

Naturals

Kleefkurk met de herkenbare natuurlijke structuur.

Stone

Wandbekleding van kleefkurk met de looks van natuur- of baksteen.

Raw

Kleefkurk om je wanden een ruwe of natuurlijke uitstraling te geven.

Patterns

Zes verschillende patronen in twaalf verschillende tinten Nuances kleefkurk.

Keuzehulp

In 6 stappen naar de natuurvloer of -wand die perfect bij je past. Wij begeleiden je graag in je zoektocht.

Vind een Santana showroom in je buurt

De beste manier om de vele troeven van ons ruim assortiment te ontdekken, is ze van dichtbij te zien en te voelen. Pas dan ervaar je wat een Santana kurkvloer zo uniek maakt.

Wil je deze sensatie zelf beleven? Bekroon dan je inspirerende ontdekking met een bezoek aan de Santana showroom in je buurt en krijg uitgebreid advies op maat van je project en wensen.