Wat zijn kleefkurk vloeren?

Kleefkurk vloeren moet je verlijmen, ze “kleven” letterlijk aan de grond. Door de minimale diktes van kleefkurk kan die moeiteloos op elke vlakke ondergrond aangebracht worden. Een gedroomd materiaal voor renovaties waar je bestaande vloeren enkel nog moet egaliseren. Ook in nieuwbouw is dit een handzaam, dankbaar én duurzaam materiaal om vloeren mee te bekleden. Een optimaal sfeervol woonklimaat bereik je in een handomdraai en dankzij het enorme scala aan mogelijkheden – prints, tinten en kleuren – kan je naar eigen smaak je interieur van je dromen creëren.
  1. Een natuurlijke afwerkingslaag maakt de vloer slijtvast én krasbestendig
  2. Santana gebruikt enkel hoge densiteit vloerkurk van 4 mm
  3. Een gelijkmatige ondergrond garandeert Santana topprestaties erbovenop
Kurkwand Naturals Sorrus | Santana
Eik Zijdemat Premium Wit
Kurkvloer Stonecork / Klikvloer Silentstone Comfort Plus - Basalt | Santana
 
 

Het onderhoud van een kleefkurk vloer

Kleefkurkvloeren garanderen een ongezien gebruikscomfort. Ook het onderhoud is kinderspel. Stofzuigen of dweilen volstaat. Daarnaast biedt Santana de juiste onderhoudsproducten aan om je kurkvloer vele jaren in topconditie te houden.

Het plaatsen van een kleefkurk vloer

Santana heeft meer dan 30 jaar ervaring in kurk en ontwikkelde een uitgebreid ontzorgingsprogramma. De eigen plaatsingsdienst is daarin onontbeerlijk en dé garantie op een kwaliteitsvolle plaatsing van kleefkurk. Overweeg je zelf aan de slag te gaan? Dan zetten we je graag op weg.

like icon

Soepel

Eén van de grote troeven is de veerkrachtigheid, waardoor een kurkvloer steeds soepel is om te bewandelen en bijgevolg zacht aanvoelt. De elasticiteit verlicht de druk voor de voeten, benen, gewrichten en de rug. Kurk neemt telkens terug haar oorspronkelijke vorm aan en absorbeert haast elke schok.

like icon

Warm

De thermische isolatie van een kurkvloer is uniek. De kurkkorrels nemen de omgevingswarmte op en houden die lang vast. Bijzonder aangenaam om met blote voeten of kousenvoeten over te lopen.

like icon

Vochtbestendig

De kurk harsen zorgen ervoor dat de vloer bestand is tegen water en aantasting van schimmels. Ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

like icon

Geluiddempend

Kurk staat dankzij haar akoestisch dempend effect garant voor eindeloos wooncomfort. Zo worden omgevingsgeluiden maximaal geabsorbeerd, en van een vervelende galm is er evenmin sprake.

like icon

Energiebesparend

Eén millimeter kurk heeft dezelfde isolatiewaarde als vier centimeter beton. Kurk heeft dus uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en is zo niet alleen vriendelijk voor je voeten maar ook voor je energiefactuur.

like icon

Allergievrij

De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen schijn van kans. Handig dus voor stofgevoelige ruimtes zoals dressings en slaapkamers.

De collecties binnen onze kleefkurk vloeren

Nuances

De natuurlijke feel van kurk, vermomd in een breed scala aan looks.

Naturals

Kleefkurk met de herkenbare natuurlijke structuur.

Woodcork

Kleefkurk voor je vloer met de looks van hout.

Stonecork

Kleefkurk voor je vloer met de looks van natuursteen.

Keuzehulp

In 6 stappen naar de natuurvloer of -wand die perfect bij je past. Wij begeleiden je graag in je zoektocht.

Vind een Santana showroom in je buurt

De beste manier om de vele troeven van ons ruim assortiment te ontdekken, is ze van dichtbij te zien en te voelen. Pas dan ervaar je wat een Santana kurkvloer zo uniek maakt.

Wil je deze sensatie zelf beleven? Bekroon dan je inspirerende ontdekking met een bezoek aan de Santana showroom in je buurt en krijg uitgebreid advies op maat van je project en wensen.