Waarop moet je letten bij een traprenovatie?

Is je trap toe aan een nieuwe look? Leg die hamer maar weg, want het is heus niet nodig om de volledige trap uit je huis te breken. In plaats daarvan kun je je trap eenvoudig een nieuwe uitstraling geven door hem te opnieuw te bekleden. We geven je enkele tips voor een geslaagde traprenovatie.

Materiaalkeuze

Hout is niet voor niets een populair materiaal voor de trap. Het geeft altijd een stijlvolle uitstraling, of je nu een modern of een klassiek interieur hebt. Maar heb je ook al aan trapbekleding in kurk gedacht? De Santana-trapbekleding Silentwood Resista ziet er bijvoorbeeld uit als hout, maar heeft de zachte, warme en isolerende eigenschappen van kurk.

Kleurkeuze

Weet je nog niet welke kleur je voor je trap wilt? Ga dan voor jezelf eens na of je liever een heel opvallende trap wilt of eentje die opgaat in de omgeving. In het eerste geval neem je een kleur die contrasteert met de rest van je interieur, bijvoorbeeld een donkere trap bij lichte muren of omgekeerd. Door gelijkaardige tinten te kiezen voor je trap en muren, behoud juist je de harmonie.

Stevige lijm

De trapbekleding bevestig je met lijm, dus die verbinding kan maar beter stevig zijn. Wij raden ‘Soudal Fix All High Tack’ aan: een extreem sterke lijmkit met een zeer hoge aanvangshechting. Perfect geschikt voor zware bouwmaterialen op alle ondergronden en in alle omstandigheden.

Begin je traprenovatie bij de bovenste trede

Ben je klaar om je trap te bekleden? Begin dan bij de bovenste trede. Zo vermijd je dat je over je pas gelijmde treden moet stappen.

Werk met tape

Bevestig de trapbekleding eerst met tape die je iets laat uitsteken, vóórdat je de lijm aanbrengt. Zo kun je eerst testen of de bekleding wel goed past en ze eenvoudig weer verwijderen.

Geduld is een schone zaak

De trap moet minimaal 24 uur drogen voordat je hem weer gebruikt. Hou daar dus ook rekening mee als je de bekleding aanbrengt. Kun je niet zo lang zonder de trap? Sla bij de bekleding dan telkens een trede over. Na 24 uur pak je de ontbrekende helft aan.

Voilà! Een prachtige nieuwe trap met het pure comfort van kurk! Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje in onze brochures of neem contact op.

preloader