Voordelen van Santana vloeren

Santana heeft een uitgebreid aanbod aan kleef- en klikvloeren. Zwevend plaatsen of liever gekleefd? Het kan op elke egale ondergrond en in elke stijl. Van kurk met de looks van natuursteen tot eigentijdse en klassieke designs, perfect natuurlijk voor nieuwbouw en renovatie.
like icon

Soepel

Eén van de grote troeven is de veerkrachtigheid, waardoor een kurkvloer steeds soepel is om te bewandelen en bijgevolg zacht aanvoelt. De elasticiteit verlicht de druk voor de voeten, benen, gewrichten en de rug. Kurk neemt telkens terug haar oorspronkelijke vorm aan en absorbeert haast elke schok.

like icon

Warm

De thermische isolatie van een kurkvloer is uniek. De kurkkorrels nemen de omgevingswarmte op en houden die lang vast. Bijzonder aangenaam om met blote voeten of kousenvoeten over te lopen.

like icon

Energiebesparend

Eén millimeter kurk heeft dezelfde isolatiewaarde als vier centimeter beton. Kurk heeft dus uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en is zo niet alleen vriendelijk voor je voeten maar ook voor je energiefactuur.

like icon

Geluiddempend

Kurk staat dankzij haar akoestisch dempend effect garant voor eindeloos wooncomfort. Zo worden omgevingsgeluiden maximaal geabsorbeerd, en van een vervelende galm is er evenmin sprake.

like icon

Vochtbestendig

De kurk harsen zorgen ervoor dat de vloer bestand is tegen water en aantasting van schimmels. Ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

like icon

Allergievrij

De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen schijn van kans. Handig dus voor stofgevoelige ruimtes zoals dressings en slaapkamers.

Doe de test!

Vraag nu je Santana inspiratiegids aan en laat je verbazen door de eindeloze designmogelijkheden

Naast mooie interieurbeelden vind je ook algemene informatie van al onze collecties die je alvast op weg helpt om de juiste keuze te maken.