Voordelen van kurk

Kurk van Santana is 100% natuurlijk én ecologisch. Het voelt warm en zacht aan. Slijtvast, vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk. Kurk isoleert, dempt zowel geluid, beweging als trillingen en is bovendien veerkrachtig. Goed voor gewrichten, rug en leefcomfort. Mooi natuurlijk.
like icon

Warm

Kiezen voor kurk is kiezen voor warmte. De unieke celstructuur is gevuld met lucht – te vergelijken met een honingraat – die de omgevingswarmte opneemt en lang vasthoudt. Daarom voelt een kurkvloer altijd warm aan. Bijzonder aangenaam om met blote voeten of kousenvoeten over te lopen.

like icon

Soepel

Kurk kan je vergelijken met een spons die altijd soepel terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. De veerkrachtige cellen, gevuld met lucht, zorgen dat kurk altijd aangenaam soepel blijft om op te lopen. Zacht maar tegelijk stevig – een ware verademing voor je rug en je gewrichten.

like icon

Geluiddempend

Iedere kubieke centimeter kurk bevat zo’n 40 miljoen cellen. Deze absorberen het geluid optimaal en zorgen dat lawaai niet weergalmt, zowel in de ruimtes zelf als in de verdiepingen eronder. Ook loopgeluiden worden sterk afgezwakt en trillingen zelfs geabsorbeerd. Daarom plaatsen binnenhuisarchitecten het in hotels en vergaderzalen en zijn kurkvloeren en -wanden ideaal voor speel- of studeerkamers, bureaus en slaapkamers.

Weerstandsgevoel

Comfortgevoel

Stapgeluid

Schokabsorptie

like icon

Vochtbestendig

Kurk is van nature waterafstotend. Ideaal dus voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Een natuurlijke toplaag voorkomt bovendien dat vlekken kunnen indringen.

like icon

Energiebesparend

Kurkschors is één van de oudst bekende en meest performante isolatiematerialen ter wereld. Ter vergelijking: één millimeter kwaliteitskurk heeft dezelfde isolatiewaarde als vier centimeter beton. Kurk is daarmee niet alleen vriendelijk voor je blote voeten, maar ook voor je energiefactuur.

like icon

Allergievrij

Voor wie aan een allergie lijdt, is kurk dé vloer- of wandbedekking bij uitstek. Met zijn vuilafstotende toplaag maken stof, bacteriën, schimmels en huismijt immers geen schijn van kans. Handig dus voor stofgevoelige ruimtes zoals dressings en slaapkamers.

like icon

Natuurlijk

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Die groeit in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Elke 9 jaar wordt de schors gewonnen, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. Die kan zo tot 200 jaar oud worden, goed voor zo’n 16 oogsten. Met kurk haal je zonder meer een stukje natuur in huis en help je ze tegelijk te beschermen.

like icon

100% ecologisch

Een kurken wand of vloer is een ecologisch verantwoorde keuze. Kurk is namelijk volledig biologisch afbreekbaar en makkelijk recycleerbaar, zonder giftige afvalstoffen te produceren. Bovendien wordt de schors van de kurkeik voor 100% gebruikt: voor wanden, vloeren, kurkstoppen, maar ook voor niet-alledaagse toepassingen zoals muziekinstrumenten of ruimtevaartmateriaal. Voor het samenpersen van de kurkkorrels gebruikt Santana een ecologisch bindmiddel en de plaatsing gebeurt met watergedragen lijm en vernis.

Vraag nu je Santana inspiratiegids aan en laat je verbazen door de eindeloze designmogelijkheden

Naast mooie interieurbeelden vind je ook algemene informatie van al onze collecties die je alvast op weg helpt om de juiste keuze te maken.