Je vloer renoveren met kurk: voor en na

5 jaar geleden gingen Peter en Charlotte op zoek naar een eigen woning. Ze houden van authenticiteit en vielen als een blok voor een huis uit de jaren 50 met marmeren schouwen, een boog tussen de keuken en de woonkamer en een origineel gekleurde tegelvloer. Nog niet zolang geleden lieten ze die vloer renoveren met kurk.

Vloerrenovatie door Santana

Charlotte en Peter lieten hun vloer renoveren door onze mensen. Het houten luik naar de kelder – dat vloekte met de tegelvloer – werkten we onzichtbaar weg in de kurkvloer. Op de kurk brachten we 4 lagen milieuvriendelijke vernis aan.

Vloerrenovatie in een vintage en gerecycleerd interieur

Peter en Charlotte houden van tweedehandsmeubelen en decoratie die ze in kringloopwinkels, op rommelmarkten en online op de kop tikken. Dat combineren ze met eigen creaties zoals een salontafel gemaakt van het onderstel van een voetbankje en het marmeren blad  van een bistrotafel. Het geeft hun huis een unieke en persoonlijke uitstraling.

De kleuren van hun muren en meubels stemden ze met tinten als terracotta, oker, zachtgroen en grijs op de oorspronkelijke tegelvloer af. Door hun vloer te renoveren met de natuurlijke look van Naturals Ormes en afwerkingsboordjes uit messing blijft dat plaatje perfect behouden.

Van koude naar warme vloer? Renovatie met kurk klaart de klus

Maar voldoet onze kurkvloer eigenlijk aan hun verwachtingen? Charlotte: “Hij is superaangenaam. Zelfs wanneer we op blote voeten lopen, is de vloer echt warm. Gewoon dweilen volstaat om hem proper te maken. En je mag er alles op morsen zonder dat er vlekken achterblijven. Zalig! Precies wat we met de renovatie van onze vloer in gedachten hadden.”

Kurk: meest kindvriendelijke vloer

Nog een reden waarom Charlotte en Peter voor kurk kozen? Ze zochten een kindvriendelijke vloer. Want zoontje Kobus is nog maar 1 jaar oud en kruipt nog volop rond. De oorspronkelijke tegelvloer was hard en ijskoud. Door hun voorkeur voor echte en ecologische materialen, kwamen ze voor de renovatie van hun vloer ook hier bij kurk uit. Kobus? Die kruipt nu vrolijk rond op een warme, zachte en kindvriendelijke vloer.

Meer weten over vloerrenovatie met kurk? Vraag de brochures aan.

Of verneem van onze klanten hoe tevreden ze zijn met de renovatie van hun vloer in kurk.

Hoor je graag persoonlijk hoe gemakkelijk het is om je vloer te renoveren met kurk? Vind een Santana-showroom in je buurt.