Kan een Santana kurkvloer in combinatie met vloerverwarming?

Ja, dat kan zeker. We geven je meteen een aantal praktische tips mee om het comfort van kurk en vloerverwarming optimaal te combineren.

Praat er vooraf over met je installateur

Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming. We kunnen hier onmogelijk een overzicht geven van alle types en de meest aangewezen werkwijze voor elk type. Daarom is het belangrijk dat je de aanwijzingen van je fabrikant en leverancier opvolgt. Zij kennen de installatie die je koos door en door.

Hou rekening met deze grenswaarden

De vloertemperatuur mag niet hoger dan 28 °C oplopen. Het vermogen van de verwarmingsbuizen van je vloerverwarming mag maximaal 60 W/m² bedragen.

Vermijd temperatuurverschillen

Best is dat de ondergrond een gelijkmatige temperatuur heeft. Zijn er zowel koude als warme gedeelten in de ruimte met vloerverwarming? Dan kan dat leiden tot spanningen in je Santana kurkvloer.

Hou de luchtvochtigheid in de gaten

Het is mogelijk dat de naden tussen de verschillende tegels zich aftekenen doordat de kurktegels lichtjes uitzetten onder invloed van de warmte. Je beperkt dit effect door ervoor te zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid in huis voldoende hoog is (ongeveer 55%).

Schakel de verwarming twee dagen voor de plaatsing uit

Schakel de vloerverwarming minstens twee dagen voor het plaatsen van de Santana kurkvloer uit. Het plaatsen verloopt best wanneer zowel de kurkvloer als de kamer dezelfde temperatuur hebben.

Waarop moet je letten bij het opstarten van je vloerverwarming na de plaatsing?

De eerste twee weken na de plaatsing van je Santana kurkvloer laat je de installatie best niet op volle kracht draaien:
de eerste week laat je ze 12 uur per dag draaien op een zo laag mogelijke temperatuur.
de tweede week mag ze al volledige dagen draaien en mag je de temperatuur wat opvoeren.
vanaf de derde week kun je de installatie gewoon gebruiken.

Comment on this FAQ