Waarom Maaike en Melander voor de renovatie van hun vloer voor kurk kozen

Een gratis kurkvloer ter waarde van 4.000 euro. Voor Maaike en Melander uit het Oost-Vlaamse Asper kwam een droom uit. Ze wonnen de wedstrijd die we samen met Ik Ga Bouwen & Renoveren organiseerden. Voor de renovatie van hun vloer wilden ze een natuurlijk materiaal gebruiken. Liefst een kurkvloer. Omdat hun project aan al onze voorwaarden voldeed, beslisten we om hun droom te laten uitkomen. 

Vloerrenovatie in natuurlijke materialen

De motivatie die Maaike en Melander schreven om aan onze wedstrijd deel te nemen? “We zijn ons huis in Asper al een jaar aan het verbouwen. Voor elke fase zoeken we bewust naar natuurlijke, duurzame en eerlijke materialen. Zo kunnen we met een gerust geweten naar een toekomst in een gezonde leefomgeving kijken. Ook voor de renovatie van de vloer in onze slaapkamer en ons bureau willen we een natuurlijk, “nagroeibaar” materiaal zoals kurk of bamboe.”

“De renovatie van onze vloer startte in de showroom”

Melander: “Toen we te horen kregen dat we de wedstrijd hadden gewonnen, hebben we ’s avonds meteen de website van Santana uitgepluisd. We maakten een afspraak in jullie showroom in Sint-Denijs-Westrem. We konden er elke kurkvloer met al zijn troeven en voordelen ontdekken én voelen. De verkoopster nam alle tijd om ons alles uit te leggen. Van onze 3 favoriete kurkvloeren kregen we stalen mee naar huis. Zo konden we elk staal in onze eigen omgeving bekijken en met onze oude vloer vergelijken.”

“We kozen om onze vloer te renoveren met kurk in zijn puurste vorm”

Maaike: “We waren meteen verliefd op het assortiment Naturals, kurk in zijn puurste vorm. Toen we het staal aan het raam legden, voelden we de natuur letterlijk binnenkomen. De beslissing om onze vloer te renoveren met natuurlijke kurk was dus snel gemaakt. Nu die er ligt, geeft hij onze slaapkamer en bureauruimte een uniek karakter. Bezoek blijft altijd rond het bureau hangen omdat er dankzij die vloerrenovatie in kurk nu een warme, aangename sfeer hangt.

“De renovatie van onze vloer liep op wieltjes”

Melander: “Santana stuurde een werfleider langs om de vloer met zijn voorbereidende werken te bespreken. Dat was een vlot en gemoedelijk gesprek. Op de afgesproken dag kwamen jullie de egalisatie en de kurkvloer plaatsen. Dat ging allemaal vlotjes, en de plaatsers hebben ook alles netjes achtergelaten. De vernislaag brachten we zelf aan. Precies zoals de plaatsers het ons hadden uitgelegd.

“Die warme, zachte en stille kurkvloer is echt zalig”

Maaike: “We hebben nog altijd geen seconde spijt van onze vloerrenovatie. De kurk past perfect in ons interieur. We zijn praktisch niet meer uit de slaapkamer en het bureau weg te slaan omdat die nu echt rust uitstralen.” (lacht)

“We ondervinden nog elke dag hoe warm en zacht een kurkvloer is. ’s Morgens uit bed stappen en op blote voeten naar de badkamer gaan: zalig! Je hoort ook geen voetstappen meer. Daarom willen e de laminaat in onze kinderkamers ook door kurk vervangen. En last but not least: het onderhoud is gewoon super. Dweilen, stofzuigen: een kurkvloer verdraagt het allemaal.”

Wil jij ook je vloer renoveren met kurk? Vraag de brochures aan.

Of ontdek hoe tevreden onze klanten zijn met de renovatie van hun vloer in kurk.

Hoor je graag van specialisten hoe je een vloerrenovatie met kurk aanpakt? Vind een Santana-showroom in je buurt.