Nieuwe yogastudio gebruikt kurkwand als eyecatcher

Kurkwand Nuances Alba | Santana

In het Centraal Station van Antwerpen kunnen treinreizigers en mensen die in de buurt van het station werken voortaan tot rust komen in yogastudio Yoga Station. Te midden van het rustgevende wit trekt een lichtgrijze kurkwand van Santana de aandacht.

Ontspannen voor, tussen en na de werkuren

Het idee achter Yoga Station? In de vroege uurtjes, tijdens de lunchpauze en net voor de avondrush naar huis “on the go” yogales volgen en mediteren. Een concept op maat van de werkende mens. Tijdens je lessen of meditatie kijk je uit op de rustgevende textuur van onze lichtgrijze kurkmuur Nuances Alba

Wandkurk: natuurlijk en ecologisch

“Een kurkwand van Santana past perfect in ons concept”, zegt Droika Engelen van D Design. De interieurarchitecte gaf Yoga Station vorm van vloer tot plafond. “Kurk is 100% natuurlijk én ecologische wandbekleding. Ons oog viel op de textuur van kurkmuur Alba. Het lichtgrijs is stoer en gaat mooi samen met het groen van de huisstijl van Yoga Station. Ik werk graag met accentmuren. De grijze textuur van wandkurk Alba geeft de yogastudio een luxueuze uitstraling en de nodige elegantie.”

Muurbekleding die het geluid van treinen dempt

“Er is nog een reden waarom ik voor een kurkwand als wandbekleding koos”, gaat Droika verder. “Kurk isoleert ongelooflijk goed op akoestisch vlak. Het dempt het geluid van de treinen die elk kwartier boven de yogastudio rijden. Een enorm handige eigenschap.” 

Kurkwand: warm, kostenbesparend en onderhoudsvriendelijk

Natuurlijk, ecologisch, trendy, akoestisch isolerend: dat zijn al heel wat voordelen. Maar daar houdt het niet op. Een kurkmuur isoleert ook thermisch. Wandkurk neemt de warmte in de ruimte op en geeft ze weer af. Zo krijg je een goedkopere energiefactuur, want je hoeft je verwarming minder lang en hard op te zetten. Een kurkwand is ook onderhoudsvriendelijk: kurk als muurbekleding maak je met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel in een wip proper.

Yoga op een kurkvloer: heerlijk zacht

Nog een voordeel van kurk? Voor een yogastudio is het de perfecte vloer. Want een kurkvloer veert mee en vangt trillingen en schokken op. Hij voelt zacht aan en verlicht de druk op je voeten, benen, rug en gewrichten. En omdat hij geluid en warmte maximaal absorbeert, is hij ook nog eens aangenaam warm en ongelooflijk stil. Ideaal om met yoga of meditatie je helemaal te ontspannen en tot rust te komen.

Meer weten over onze kurkwanden en -vloeren? Vraag de brochure aan.

Wil je zelf de voordelen van een kurkmuur of kurkvloer uittesten? Vind een Santana-showroom in je buurt.