Marmer-look zonder marmer-feel

Kurkvloer Stonecork Carrara | Santana

Als je fan bent van de klasse die marmer uitstraalt maar minder gesteld bent op het koud aanvoelen van natuursteen, dan vind je de perfecte oplossing bij Santana Carrara. Onze nieuwste vloer- en wandlijn schenkt je de perfecte marmer-look, terwijl de bekleding aangenaam warm aanvoelt en verder alle voordelen van kurk biedt.

Niet geluidweerkaatsend, maar -absorberend

Het majestatisch effect van een marmeren oppervlakte in je woning mag er beslist zijn. Maar dit steenharde materiaal is ondoordringbaar en weerkaatst het geluid. Dat zorgt voor onaangename decibels in je huis. Niet zo bij de marmer-look natuurvloeren en -wanden van kurk. De tegels hebben geluiddempende eigenschappen waardoor de ruimte nooit hol klinkt. Dat merk je meteen als je er met harde zolen of hoge hakken op stapt: het loopcomfort op een veerkrachtige en soepele Santana Carrara-vloer is onevenaarbaar.

Niet kil maar aangenaam warm

Een ander nadeel van de pracht van echte marmer is de koud aanvoelende natuursteen. Dat laat zich vooral merken in de woonkamer en in de badkamer, waar je graag op blote voeten rondloopt. Een Santana Carrara-vloer ziet er net zo authentiek uit maar voelt altijd warm aan. Bovendien hebben deze vloer- en wandtegels isolerende eigenschappen. En dat kan je aardig wat verwarmingskosten besparen.

Sterk als steen, makkelijk in onderhoud

Het Santana-assortiment vloer- en wandtegels met marmer- of natuursteenlook neemt geen stof op en vergt weinig onderhoud. Een mooi meegenomen pluspunt voor wie teer is aan stofallergie. De tegels kregen bij de afwerking een milieuvriendelijke coating als finishing touch; die beschermt tegen slijtage. Daardoor is de Santana Carrara-lijn perfect geschikt als vloerbekleding in ruimtes met intensieve passage, zoals de inkomhal en de keuken.

Makkelijk zelf te plaatsen

Een Santana Carrara-vloer of -wand installeren is kinderspel. Je kan de vloertegels, met een afmeting van 45 op 62 cm, verlijmen of zwevend plaatsen, met een handig Uniclic-systeem. Daarbij klik je de planken in elkaar. De massieve onder- en bovenlaag van kurk zorgen voor een geluiddempend effect zodat je niet moet vrezen voor holle loopgeluiden. De wandtegels, met een dikte van 4 mm, kan je gewoon op de bestaande muur verlijmen.

Een kurken vloer of wand met de look die jij wenst

De kurkvloeren en -wanden van Santana zijn ook in tal van andere natuurlook-stijlen verkrijgbaar: hout, beton, keramiektegel of eender welke natuursteensoort. Met het blote oog ga je deze varianten niet van het echte materiaal onderscheiden, terwijl ze allemaal de voordelen en de veelzijdigheid van kurk bieden: akoestisch en thermisch isolerend, slijtvast en stevig, makkelijk te onderhouden en aangenaam aanvoelend. Bouwen met kurk biedt je eindeloos veel mogelijkheden.