Landelijk of Scandinavisch wonen? Dit zijn de verschillen

Landelijk en Scandinavisch: twee rustgevende interieurstijlen die momenteel erg in trek zijn. Maar waar kun je die stijlen nu eigenlijk aan herkennen? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Laten we een kijkje nemen.

Scandinavisch wonen

De Scandinavische woonstijl staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en subtiele elegantie. Geen bonte bedoening met allerlei ditjes en datjes, maar juist strakke lijnen, minimale decoratie, eerlijke materialen en zachte aardetinten. Alles draait om de lichtinval en ook de milieuvriendelijkheid is erg belangrijk: driedubbele glazen en fatsoenlijke isolatie zijn zowat standaard inbegrepen in Scandinavische huizen.

Landelijk wonen

En de landelijke stijl dan? Eigenlijk heeft die veel gemeen met de Scandinavische stijl. De basis is namelijk hetzelfde: neutrale aardetinten, véél hout en een focus op de authentieke schoonheid van natuurlijke materialen. Het verschil? Een landelijk interieur is wat huiselijker en minder strak dan een Scandinavische inrichting. De vormen zijn eerder organisch en een beetje ruw, en materialen mogen er gerust wat ‘geleefd’ uitzien.

Een stijlvolle vloer

In beide stijlen is de vloer bepalend voor de algehele uitstraling. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijke, houten vloer. Maar wist je dat ook een vloer van kurk in zowel een Scandinavische als landelijke stijl erg goed tot zijn recht komt? Een kurkvloer is verkrijgbaar met de looks van hout, maar ondertussen geniet je van alle voordelen van kurk. Het is bijvoorbeeld heel onderhoudsvriendelijk en sluit perfect aan op de milieuvriendelijke eisen van de Scandinavische stijl, aangezien het ecologisch verantwoord en thermisch isolerend is.

Laat je overtuigen door onze collectie! Of kom gewoon eens langs in een van onze toonzalen.