Kurk is weer hip en trendy – ook in de modewereld!

blog bewerkt

Kurk leeft weer helemaal op. En dat hoeft niet te verbazen: het materiaal is duurzaam en heeft een warme uitstraling. In je interieur mag je dat laatste gerust letterlijk nemen: kurk neemt omgevingswarmte op en houdt die gedurende lange tijd vast. Héérlijk aan de voetjes! Maar ook buitenshuis is kurk weer helemaal ‘in’. Wist je dat kurk vandaag zelfs een trend is in de mode? Volg even mee.

Het mooiste uit de natuur

Onze interieurs staan meer en meer in het teken van de natuur. We halen zoveel mogelijk planten in huis om een heuse ‘urban jungle’ te creëren en kiezen massaal voor strakke houten meubels. Kurk past perfect in dat rijtje: een kurkvloer geeft je interieur een natuurlijke, warme sfeer. Om de pure uitstraling van kurk in de verf te zetten, kiezen almaar meer mensen voor kurk in zijn meest originele, onbewerkte vorm. De Naturals-collectie van Santana legt de nadruk op de charme van het natuurproduct. Deze hippe kurktegels bieden je enkele mooie voordelen:

  • De ruwe designs vormen een mooi contrast met een strak interieur.
  • De vloer ziet er niet alleen gezellig uit, hij voelt ook altijd warm aan.
  • Kurk verzwakt omgevingsgeluiden, waardoor er een rust over je woning komt.
  • Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en kleurschakeringen.
  • De kurktegels zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk.
  • Je kunt de tegels ook gebruiken als wandbekleding.

Kurk: een hip fashion item

Ook de modewereld heeft de kwaliteiten van kurk ontdekt. Modeketen Esprit pakt bijvoorbeeld uit met hippe kurkdetails. Ooit al een T-shirt met een kurkpatch of een opschrift uit kurk gezien? Bij Esprit hangen ze in de rekken. Maar ook het merk Captain Cork biedt heel wat hippe accessoires in kurk aan. Hét bewijs dat kurk aan zijn opmars bezig is!