Kurk in de keuken: 6 voordelen voor hobbykoks

blog 61 origineel - kopie

De keuken is zijn natuurlijke habitat, het aanrecht zijn lege canvas en de potten en pannen zijn onmisbare tools. De hobbykok leeft voor het culinaire en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zo veel mogelijk uit zijn keuken te halen. Een vloer in kurk vormt daarbij de ideale bondgenoot. Benieuwd naar de voordelen van kurk in de keuken? Lees dan snel verder!

Demping: ergonomie in de keuken

Als kok sta je heel wat uren op je benen en ergonomie is dan ook van groot belang. De unieke samenstelling van een vloer in kurk zorgt voor een natuurlijke demping waardoor schokken perfect geabsorbeerd worden. De celstructuur maakt de vloer immers veerkrachtig waardoor je rug, knieën en gewrichten gespaard worden. Ook je servies zal je dankbaar zijn. De kans op scherven wordt dankzij de natuurlijke demping immers drastisch beperkt.

Waterafstotend: morsen mag!

In de keuken kan het er al eens hectisch aan toe gaan. Een pruttelend potje dat even aan je aandacht ontsnapt of een ei dat door je handen glipt … Vlekken zijn snel gemaakt maar ook even snel verwijderd! Kurk is namelijk waterafstotend. De Santana-kurkvloeren hebben trouwens een speciale vernislaag waardoor vlekken niet in de kurk kunnen trekken. Opnemen met een lichtvochtige doek en je ziet er niets meer van!

Toch een plekje gemist? Dan hoef je je geen zorgen te maken over uitschuivers. Kurk is namelijk ook antislip.

Design: zinnenprikkelende looks

Het oog wilt natuurlijk ook wat. Kurk heeft al lang zijn oubollige imago van zich afgeworpen en biedt je een waaier aan mogelijkheden. Kies uit smaakvolle designs en looks of ga voor een hippe kleur! Zo kun je de voordelen van kurk combineren met de looks van natuursteen of hout.

Kurk is duurzaam

De kans is groot dat je kurkvloer langer meegaat dan veel van de toestellen uit je keuken. Onze klikvloeren Silentwood Resista en Resista Plus zijn uitermate slijtvast en krasbestendig. De toplaag van 2mm dikke vinyl biedt een uitstekende bescherming tegen krassen. Bovendien geven we – afhankelijk van de reeks – 15 of 25 jaar garantie bij huishoudelijk gebruik. Onze kleefvloeren worden dan weer beschermd door een vernislaag waarbij het type vernis de slijtvastheid en krasbestendigheid bepaalt.

Treden er gebruikskrasjes op? Dan kan je de vloer hervernissen en een extra beschermlaag geven met Santana Protect. Het onderhoudsproduct vult de gebruikskrasjes op en voorkomt dat vuil in de vernislaag dringt. En zo kan je vloer er weer tien jaar tegen!

Wist je trouwens dat kurk na zijn levensduur volledig recycleerbaar is? Kurk is dus niet alleen goed voor jouw keuken, maar ook voor het milieu!

Hygiëne: een vloer waar je van kan eten

Kurk is honderd procent hygiënisch. Vlekken noch geurtjes kunnen zich aan de vloer hechten. Daarnaast zijn kurkvloeren antistatisch waardoor ook stof geen schijn van kans maakt. Je zou dus letterlijk van de vloer kunnen eten!

De keukenwand in kurk

Tot slot kun je ook je keukenwanden bekleden met kurk. Kleefwanden geven je keuken een unieke uitstraling en zijn perfect afwasbaar. Je kunt dus met een gerust hart een wilde ‘foodfight’ houden.

En had je hier al aan gedacht? Met een kurkwand heb je bovendien een extra prikbord om al je gerechten en boodschappenlijstjes op te bewaren!

preloader