Kurk: een betaalbaar en comfortabel alternatief voor parket

Parket geeft je interieur een instant aura van klasse en verfijndheid. Niet moeilijk dat het al van oudsher een erg populaire vloerbekleding is in statige herenhuizen. Maar parket heeft ook nadelen: in vergelijking met andere materialen zoals kurk is parket minder slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Droom je van een parketlook zonder compromissen? Dan moet je voor kurk kiezen die de looks van hout op drie manieren combineert met een superieure akoestische en thermische isolatie. En er zijn nog voordelen. We lijsten ze allemaal voor je op!


Kurk als vervanger voor parket: eindelijk rust

Draag je graag hakken? Dan heb je wellicht al ondervonden dat je stappen op parket gepaard gaan met storend getik. Niet zo met kurk, die je stapgeluiden maximaal absorbeert. Met een dunne toplaag van 1.5 millimeter kurk worden de Silentwood Comfort-vloeren van Santana ook wel eens het ‘stille laminaat’ genoemd. Deze kurkvloeren doen je weer genieten van de rust en de stilte die je verdient. En omdat het oog ook wat wil, zijn ze beschikbaar in zes kwalitatieve prints: vijf dessins in eik en één in notelaar.

Tip: Silentwood Comfort+ heeft een toplaag van 3 millimeter en is nóg stiller en elastischer. Voor de echte levensgenieters!


Kurk is slijtvast én krasbestendig

De krasgevoeligheid van parket is een publiek geheim. Spelende kinderen of enthousiaste huisdieren zijn dan ook geen dikke vrienden met deze vloerbekleding. Ook hier biedt kurk met parketlook soelaas. Silentwood resista en Silentwood resista+ genieten 15 jaar garantie op algemeen huishoudelijk gebruik. Beide vloeren hebben de looks van hout maar een andere opbouw: een supersterke toplaag van 2 millimeter dikke vinyl. Hierdoor zijn ze uiterst slijtvast en krasbestendig.

Het verschil tussen Silentwood resista en Silentwood resista+? Bij resista is de toplaag rechtstreeks op de hdf-laag bevestigd. Bij resista+ zit er nog een extra laag kurk onder de vinyllaag.


Kurkvloer met parketlook: honderd procent authenticiteit

Schrik dat je kurkvloer maar een flauwe kopie lijkt van een originele parketvloer? Dan kunnen we je meteen geruststellen. Silentwood Authentic-vloeren zijn beschikbaar in verschillende kwalitatieve houtfineren, die bovenop de kurk worden aangebracht. Terwijl je bij Silentwood Authentic verzekerd bent van 0.4 millimeter houtfineer, gaat Silentwood Authentic+ nog een stapje verder. Deze fineervloeren combineren een houten laag van 0.4 millimeter met een kurken laag van 3 millimeter onder het houtfineer. Je loopt dus op echt hout maar geniet tegelijk van alle kurkvoordelen!

Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen van kurkvloer met parketlook? Neem alvast een duik in onze brochures of bezoek een van onze toonzalen.