5 dingen die je nog niet wist over kurkvloer

“Kurk? Dat wordt toch alleen maar gebruikt voor wijnflessen en prikborden”, horen we je denken. Daar heb je het mooi mis. Want kurk is veel krachtiger, indrukwekkender en veelzijdiger dan je denkt. We geven je 5 redenen om kurkvloer in je huis te leggen

1. Een kurkvloer is warm

De poriën van kurk zitten vol lucht. Dat zorgt ervoor dat een kurken vloer de warmte in je huis snel opneemt, en die ook heel lang vasthoudt. Met blote voeten of kousen over een kurkvloer lopen? Zalig! Wist je trouwens dat 1 millimeter kurk evenveel isoleert als 4 centimeter beton? Je energiefactuur vaart er alleen maar wel bij.

2. Een kurken vloer is stil

De lucht in je kurkvloer heeft nog een ander voordeel: hij absorbeert het geluid. Want in 1 cm³ kurk zitten maar liefst 40 miljoen luchtcellen. Geen enkel ander materiaal dempt het geluid meer dan kurk. Een vloer in kurk verbetert de akoestiek in een kamer dan ook spectaculair. Enorm handig voor je kinderkamers, speelkamer of hobbykamer.

3. Een vloer in kurk veert mee

Stel je even een spons voor. Zodra je hem loslaat, neemt hij meteen weer zijn originele vorm aan. Kurk doet net hetzelfde. Daarom is een kurkvloer enorm zacht, veerkrachtig en schokabsorberend. Vallen je kinderen op een kurken vloer, doen ze zich veel minder pijn. Valt er een glas, bord of kopje? Dat heeft veel minder kans om te breken.

4. Een kurkvloer is gezond

Een vloer in kurk is bovendien gezond voor je lichaam en je ademhaling. Hij vangt de schokken op terwijl je stapt. Je voeten, benen, gewrichten en rug krijgen zo minder druk te verwerken. Niets houdt je nog tegen om op blote voeten in huis rond te lopen. Zo versterk je je voetspieren en laat je je huid ademen.

Een kurkvloer stoot ook het vuil af. Stof, bacteriën, schimmel, huismijt: ze krijgen geen enkele kans om zich in je vloer te nestelen. Daarom is een kurken vloer een goede oplossing voor stofgevoelige kamers zoals je slaapkamers en dressing. En heeft er iemand een allergie in je gezin? Twijfel dan niet en leg kurk.

5. Een vloer in kurk kies je in de look die je zelf wilt

Denk je bij een kurkvloer meteen aan die typische kurklook? Laat je dan verbazen door de verschillende kleuren, patronen en looks die ons aanbod rijk zijn. Een kurken vloer die lijkt op hout, natuursteen, beton, marmer of tegels: je combineert het uitzicht van elke mogelijke vloerbekleding met de warmte, stilte en zachtheid van kurk. 

Meer weten over kurkvloeren? Vraag de brochure aan.

Wil je een kurkvloer uittesten? Vind een Santana showroom in je buurt