Klikvloeren plaatsen: ook jij kan het!

blog 37 origineel - kopie

Een Santana-klikvloer gekocht? Proficiat! Je hebt niet alleen een kwaliteitsvloer aangeschaft, maar ook een die makkelijk te installeren is met weinig gereedschap. Iedereen met een beetje doe-het-zelfervaring kan deze klus moeiteloos aan. Hou rekening met volgende instructies.

Waarom kiezen voor een Santana-klikvloer?

Kurk is hét materiaal bij uitstek om je interieur een kwalitatieve en natuurlijke toets te geven. Santana-klikvloeren in kurk, zoals de Silentwood-designvloeren, hebben dezelfde warme uitstraling als hout en zijn onderhoudsarm. De plaatsing is eenvoudig en daarna geniet je jarenlang van een ultracomfortabele en charmante vloer. What’s not to like?

Klikvloeren plaatsen: hoe ga je te werk?

Voorbereidend werk

Een klikvloer in kurk plaatsen is helemaal niet moeilijk. Leg de panelen om te beginnen 48 uur op voorhand uit in het midden van de kamer. Check de deurposten en controleer vóór je je vloer begint te plaatsen of de deuren achteraf nog open en dicht zullen kunnen.

Bedek de volledige en droge oppervlakte met de polyethyleenfolie om vochtproblemen te voorkomen. Om lichte oneffenheden weg te werken, kun je bovenop de plasticfolie polyfoam gebruiken. Dit product heeft ook geluiddempende en isolerende eigenschappen.

Van links naar rechts

Als je de hele ruimte hebt opgemeten, ben je klaar voor de plaatsing van je klikvloer. Je legt de panelen het best van links naar rechts. Hou het volgende paneel in een hoek van ongeveer 30 graden, druk de zijkant in het eerste paneel en leg het tweede paneel neer.

Zaag de laatste plank van de eerste rij op het juiste formaat (30 centimeter) en begin de volgende rij met het stuk dat overblijft. Zorg er ook voor dat de naden van de verschillende planken met tenminste 30 centimeter verspringen voor een mooie verdeling in de kamer. Tip: als de voegen niet volledig aansluiten, kun je de planken lichtjes aankloppen met een aansluitblokje.

Meer weten? Voor details en uitgebreid plaatsingsadvies: check de bijgevoegde gebruiksaanwijzing. Of bekijk alvast het filmpje:

preloader