Je vloer zelf leggen, laten leggen – of zelf leggen met professioneel advies?

blog 24 origineel - kopie

Heb je na lang twijfelen eindelijk beslist welke vloer je in je woning zult leggen? Dan rest er nog één vraag: ga je hem zelf leggen of reken je op de vaardigheden en kennis van een professional? We geven je de voor- en nadelen van elke optie mee.

Je vloer laten leggen: zorgeloos genieten

De meeste mensen kiezen ervoor hun nieuwe vloer door een vakman te laten plaatsen. Een logische keuze, want dan kun je ervan uitgaan dat alles netjes gebeurt. Professionele installateurs hebben vaak al jaren ervaring, waardoor ze jouw vloer snel plaatsen en moeiteloos piekfijn afwerken. Bovendien hoef jij je niet bezig te houden met de ruimte af te meten, het juiste materiaal te kiezen, enzovoort. Het enige wat jou te doen staat, is genieten van het resultaat.

Je vloer zelf leggen? Kan perfect!

Tegenwoordig moet je al lang geen hobbyklusser meer zijn om zelf je vloer te leggen. Er zijn namelijk heel wat handige oplossingen die zelf een vloer leggen een stuk gemakkelijker maken. Zo zijn er de kleef- of klikvloeren van Santana. Een klikvloer wordt bijvoorbeeld zwevend geplaatst: zolang je bestaande vloer relatief vlak is, hoef je hem niet uit te breken. Maar ook de plaatsing van een kleefvloer is eenvoudig. Je klikt de onderdelen in elkaar en de klus is al geklaard. Wie een beetje handig is aangelegd, plaatst een klik- of kleefvloer met andere woorden vlotjes zelf.

Laat je bijstaan door onze professionals

Zin om je vloer zelf te leggen, maar niet 100 procent zeker hoe het moet? De Santana-experts staan je graag bij met hun professioneel advies. Op de website van Santana vind je heel wat video’s en instructies die je stap voor stap uitleggen hoe je te werk moet gaan. Zo kun je alsnog zelf je vloer leggen, zonder dat je na tien minuutjes met je handen in het haar zit. Maar je kunt net zo goed in een Santana-toonzaal langskomen en concreet advies vragen. Meer zelfs: als je voor onze opstartformule kiest, komt een Santana-vakman bij jou langs om te tonen hoe je eraan begint! Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je de plaatsing van je vloer met onze tips gemakkelijk tot een goed einde brengt.