Je inkomhal inrichten: weg saaie boel, ga voor passie en karakter!

De inkomhal is het visitekaartje van je woning: het is het eerste wat je gasten zien als ze binnenstappen. Je wil dan ook dat je hal perfect weerspiegelt wie je bent en hoe de rest van je interieur eruitziet. Gelukkig zijn er heel wat manieren om die saaie witte muren karakter te geven. We zetten de meest stijlvolle op een rij!

Richt je inkomhal in met één decoratieve blikvanger

Een inkomhal is meestal vrij klein, waardoor te veel interieurelementen voor chaos zorgen. Daarom beperk je je beter tot één opvallend decoratiestuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rek vol plantjes, een bakstenen muur of een uitvergrote foto? Kies een blikvanger die je persoonlijkheid weerspiegelt en die je niet snel beu wordt.

Ga voor een warm welkom – letterlijk!

Geen betere manier om je gasten meteen thuis te doen voelen dan met een warme inrichting. Spelen met warme kleuren zoals olijfgroen, vuilroze of warm grijs is een goed begin, maar waarom zou je niet létterlijk een warm welkom creëren? Kurkvloeren voelen niet alleen zacht aan, ze zijn ook qua temperatuur aangenaam aan de voeten, doordat ze de omgevingswarmte absorberen en vasthouden. Wanneer je bezoekers hun schoenen uitdoen en je gang betreden, komen ze – in tegenstellingen tot bij een koele tegelvloer – meteen op een aangename ondergrond terecht. Maar ook tegen de muren van je inkomhal is kurk bijzonder stijlvol.

Tip: kies voor een kurkvloer of -wand in een lichte kleur als je een kleine gang hebt. Een iets ruimere hal kan gerust donkerdere tinten aan.

Goede verlichting is cruciaal

Wordt je inkomhal overspoeld met natuurlijk licht? Dan mag je van geluk spreken! De meeste gangen zijn eerder donker en hebben dus baat bij goede verlichting. Installeer een krachtig licht of kies voor meerdere lichtpunten, zodat je gasten niet op de tast hun veters moeten knopen. Door op de juiste plekken spiegels te hangen, kun je de lichtinval maximaliseren en de ruimte optisch vergroten.

Wil je zo’n kurkvloer of -wand voor je inkomhal graag eens met je eigen ogen bewonderen? Spring gerust binnen in een van de showrooms van Santana.