De 5 grootste interieurtrends van 2020: groen en duurzaam

De grootste interieurtrends van 2020? Die gaan hand in hand met duurzame en milieuvriendelijke materialen. Dus ook met kurk, hout of steen, of wat dacht je? Ontdek hoe de kurkvloer of -wand of de houten of stenen vloer van je dromen perfect samengaat met de nieuwste woontrends van 2020.

Op nummer 1 in de woontrends van 2020: duurzame materialen

We kiezen met zijn allen meer en meer voor ecologisch verantwoorde materialen. En dat zie je nu al in ons interieur. Niet te verwonderen dus dat duurzame materialen de interieurtrends van 2020 domineren. Ecologie en duurzaamheid worden de nieuwe bouwstenen in je woning. Denk maar aan meubels en decoratie in fluweel, hennep, riet, jute en andere natuurlijke materialen. Onze vloeren in kurk, hout of steen en onze kurkwanden? Ook die blinken uit in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De nummer 2 in nieuwe woontrends: warme kleuren

Een van de opvallende woontrends van 2020? Dit jaar mag het allemaal iets warmer in huis. Een gevoel dat je perfect bereikt met warme kleuren zoals donkergroen, -blauw en -paars. Of aardse tinten zoals het roodbruine terracotta, karamel, mosterd, mahonie en aubergine. Met de kleuren en texturen van een muur in kurk of van een vloer in kurk of andere natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of natuursteen ga je voor een extra warm gevoel.

Nummer 3: een rustig plekje voor jezelf

Ons leven is druk. Té druk. We kloppen lange dagen, werken ook ’s avonds of in het weekend nog wat thuis en rennen van winkel naar hobby van de kinderen naar afspraak met vrienden of familie. In de grote, open leefruimte in je huis? Daar vind je geen rust meer. Dat los je op met een van de nieuwste woontrends van 2020: een plekje voor jezelf. In een apart, eigen plekje zoals een hobbyruimte, bibliotheek of tv-kamer vind je die rust wél. Een wand of vloer in natuurlijke materialen en rustgevende kleuren straalt nog eens extra rust uit. Ideaal om helemáál tot rust te komen.

Op 4 in de interieurtrends van 2020: de kunst van het onvolmaakte

Al gehoord van Wabi-sabi? De Japanse manier van leven richt zich op de schoonheid van het onvolmaakte in het leven. Die Japanse levensstijl dringt nu ook door tot in onze woonkamer en is nu een van de populaire trends van 2020 voor je interieur. De 3 hoekstenen: harmonie, echtheid en imperfectie. Denk aan verweerde materialen, tapijten met losse draadjes, onvolmaaktheden in je interieur die je nog iets meer in de kijker zet en muren in onbewerkte baksteen. Onze Raw-natuurwanden bijvoorbeeld zitten deze trend als gegoten.

Woontrend 5: groen bouwen en verbouwen

Een van de woontrends van 2020 die alle andere trends wat overkoepelt? Groen bouwen en verbouwen. De strenge normen om energiezuinig te bouwen en renoveren, dwingen ons ertoe. Maar je kunt verder gaan om het milieu zo weinig mogelijk te schaden. Bijvoorbeeld met gerecycleerde materialen en alternatieve woonvormen zoals tiny houses en containerwoningen. En wat denk je van kurk? Een materiaal dat wordt gewonnen zonder bomen om te hakken. Een kurkeik wordt tot 200 jaar oud en is goed voor 16 oogsten kurk. Geen enkele andere vloer of muur is groener.

Benieuwd naar al onze vloeren en wanden die je naadloos in de interieurtrends van 2020 past?
Vraag de brochure aan.

Vraag je je af of onze vloeren en wanden ook met andere woontrends samengaan?
Ga naar een Santana showroom in je buurt
en ontdek de perfecte vloer of wand voor jouw favoriete stijl.