Gezond, (eco)logisch, natuurlijk: de woon- en interieurtrends voor 2019

blog3 bewerkt

Terwijl de wereld om ons heen in een steeds sneller tempo evolueert en digitaliseert, lijken de woontrends voor dit jaar een eerder afremmende neiging te vertonen. Ons huis blijft de uitgesproken thuishaven voor me-(too-)time, cocoonen, ontspannen en ontmoeten. De natuur fungeert als bron voor inspiratie én materialen. En duurzaamheid is de drijfveer die ons meer en meer aanzet tot bewuster en verantwoorder kiezen.

Mijn rustplekje

Het blijft “nergens beter dan thuis”. In het beste geval is je hele woning een cocoon waarin je jou kan afsluiten van de buitenwereld. Of je hebt een gezellige ruimte of hoek ingericht, helemaal voor jezelf. Hier tikt de tijd niet en kom je helemaal tot rust; hier is het zalig toeven, in je eentje, met je lief of je gezin. Het sleutelwoord voor de inrichting van je cocoonplek is “zacht”: pasteltinten, kussens, zachte wandbekleding en een vloer die je het liefst blootsvoets betreedt.

Modulair en multifunctioneel

Door slim met ruimte om te springen, maak je van een appartementje of een kleine leefruimte een optimale leef- en werkplek. Met een modulaire inrichting kan je in minder ruimte meer doen. Zo tover je met een opklapbed in een oogwenk je slaapkamer om tot bureau of salon. Met een slijtvaste en stofwerende parketlook-klikvloer maak je jouw multifunctionele ruimte sfeervol en gezellig.

De natuur in huis

De “terug naar de natuur”-trend zet zich verder in ons interieur. Dat merk je aan de kleuren en de materialen. Met aardse tinten, kleurrijke natuurprints en materialen als bamboe, rotan, hennep, jute en vilt creëer je een blijvende connectie met de natuur en ontstaat er rust in de ruimte. Planten zijn volwaardige interieuraccessoires geworden, tot in de badkamer toe. Wat past bij dit alles beter dan een natuurvloer? Een kurkvloer, bijvoorbeeld, geeft niet alleen karakter aan je interieur, maar heeft ook een uitstekende isolatiewaarde en voelt aangenaam warm aan.

Duurzamer denken

Het milieubewustzijn neemt toe. Duurzaam denken dringt door, niet alleen in onze dagelijkse gewoonten, maar ook bij belangrijke aankopen. Op bouwbeurzen zie je steeds meer bedrijven die met ecologische oplossingen uitpakken. Een gezonde trend die we alleen maar kunnen ondersteunen. Wil je bouwen met duurzame materialen om je ecologische voetafdruk te beperken? Kies van voor vloeren en wanden die gemaakt zijn van kwalitatieve maar natuurlijke materialen; die zijn niet alleen duurzaam én betaalbaar maar ook bijzonder comfortabel!