Een accentmuur in kurk: een echte blikvanger in huis

Afwisseling in je interieur? Geen betere manier dan een accentmuur om een ruimte een eigen uitstraling te geven. En of het nu in je woonkamer, je slaapkamer, je badkamer of je keuken is: een accentmuur doet het overal goed in huis. Dankzij de kleuren, structuren en designs van kurk heb je mogelijkheden zat om elke kamer in huis die unieke uitstraling te geven.

Kurk als accentmuur: verrassend origineel

Denk je bij kurk aan het typische uitzicht van een wijnkurk of een kurken onderzetter? Laat dat beeld maar achter je. Kurken wandbekleding is er in alle kleuren en motieven. Gebroken wit, beige of warmgrijs? Een hout-, beton- of natuursteenlook? Kurk is een trendy materiaal dat je interieur een elegante, luxueuze en tijdloze uitstraling geeft. Een accentmuur in je woonkamer, een accentmuur in je keuken of een accentmuur in je badkamer: kurk is zo veelzijdig dat het in elke kamer in je huis past.

Maak van je accentmuur een echte blikvanger

Hou je van een muur met structuur? Maar zie je het niet zitten om met structuurverf aan de slag te gaan of een bakstenen muur in huis te metselen? Met kurk combineer je de warmte, zachtheid en geluidsdemping van kurk met het reliëf van baksteen, muurtegels of de ruwe structuur van een kurkeik. Maak kennis met de 3 collecties waarmee je elke ruimte een extra dimensie geeft en tot leven brengt:

  • Stone: 4 kleuren in baksteenmotief
  • Raw: 12 ruwe vormen en structuren in wit, bruin, grijs en zwart
  • Patterns: 6 tegelpatronen in 12 wit-, grijs- en zwarttinten
Stone
Raw
Patterns

Onze kurkcollecties met textuur doen het vooral goed als accentmuur in je slaapkamer, als accentmuur in je woonkamer en als accentmuur in je badkamer.

Een accentmuur in de kleur van je vloer

Een accentmuur in je living of slaapkamer in de kleur en de structuur van je vloer? Met kurk is dat een fluitje van een cent. Onze Nuances-, Naturals- Woodcork- en Stonecork-collecties kleef je op je vloer én op je muur. Met Nuances ga je voor de look van natuursteen in wit, ecru, grijs en zwart. En wat dacht je van een vloer en een muur die eruitziet als beton, marmer of vintage cementtegels? Stonecork maakt het voor je waar.

Val je voor houtstructuur? Met Woodcork lijkt het alsof je je muur in hout hebt afgewerkt. En ben je gewonnen voor de charme van de natuurlijke structuur van kurk? De lichtbruine, donkerbruine en zwarte tegels van Naturals brengen je dichter bij de natuur.

Nuances
Naturals
Woodcork
Stonecork

Geef je kurken accentmuur zelf vorm

Heb je zelf al een kleur of een ontwerp in gedachten voor je accentmuur? Scharlakenrood, pistachegroen of kobaltblauw: onze kurktegels kun je laten kleuren in elke kleur die je maar wilt. Een volledige muur in auberginepaars, een zelf ontworpen patroon van 2, 3 of meer kleuren: je stelt je eigen ontwerp samen. Ingekleurde kurk is vooral populair als accentmuur in de slaapkamer en als accentmuur in de kinderkamer.

1 groot prikbord als accentmuur

Een tof idee voor een accentmuur in je keuken, bureau of kinderkamers? Een muur in prikbordkurk. Handig om posters, foto’s, boodschappenlijstjes, … omhoog te hangen. Zo koppel je het aangename aan het praktische en hoef je nooit schrik te hebben om je muur te beschadigen. Of je nu voor kurk op rol kiest of een kurktegel: prikbordkurk kleef je net zo makkelijk tegen je muur als behang. En ben je geen fan van die typische prikbordkleur? Prikbordkurk kun je makkelijk overschilderen in elke kleur die je maar wilt.

Vergelijk je onze kurkwanden graag in je luie zetel? Vraag onze inspiratiegids aan.

Zelf ervaren hoe een accentmuur in kurk eruitziet en aanvoelt? Vind een Santana-showroom in je buurt.