Een nieuwe vloer op een bestaande vloer? Ga voor dunne vloertegels

vloertegels

Je wilt een nieuwe vloer omdat je de look van je oude vloer beu bent? Of je vindt dat al dat breekwerk voor een nieuwe vloer te veel gedoe of te duur is? Santana heeft de perfecte oplossing voor je: dunne vloertegels van maar 4 mm dik. Je legt ze bovenop je vloer – eventueel met een bijkomende egalisatielaag van maar 3 millimeter – en hoeft hooguit je binnendeuren wat te laten inkorten. 

Dunne tegels op je bestaande vloer

Een snelle en makkelijke oplossing om kosten te besparen en niet in het stof en het lawaai van breekwerken te moeten zitten? Dunne tegels uit natuurlijke materialen. Zulke renovatietegels lijm je vast op je bestaande vloer, of klik je eenvoudig in elkaar. Afhankelijk van het type vloer dat je kiest, moet je rekening houden met een dikte van 4, 7 of hooguit nog altijd maar 8 millimeter. Met dunne tegels op je bestaande vloer vermijd je ook een te groot niveauverschil met bijvoorbeeld je trap, plinten en deuren.

Geen vlakke ondergrond? Denk aan een egalisatielaag

Is de bestaande vloer in je woning niet 100% vlak? Als je voor kleefkurk gaat, moet je die eerst egaliseren met een speciaal mengsel om de oneffenheden weg te halen. Die egalisatielaag – egaline – is ongeveer 3 millimeter dik. Samen met je dunne vloertegels kom je zo aan een vloerdikte van in totaal 7 millimeter. Dat is nog altijd veel minder dan de verschillende centimeters van een stenen of houten vloer.

Een dunne vloer in kleefkurk

De naam zegt het zelf: een vloer in kleefkurk kleef je letterlijk op je bestaande vloer. Omdat een kleefkurkvloer maar 4 mm dik is, breng je hem met lijm moeiteloos op elke vlakke ondergrond aan. Is een vloer leggen niet echt je ding? Onze plaatsingsdienst neemt je al het werk uit handen en plaatst je kurken renovatietegels in een handomdraai.

Een dunne vloer in enkele klikken

Liever geen gelijmde vloer? Je kunt onze vloeren ook gewoon in elkaar klikken, ‘zwevend’ boven op je bestaande vloer, zonder voorbereiding of egalisatie. Onze ECO-klikvloer van 7 millimeter dik bestaat van boven tot onder uit kurk en is 100% duurzaam en milieuvriendelijk. Onze Mineral-kliktegels van 8 millimeter dik zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen en hebben het uitzicht van beton, natuursteen of eik.

Eco-klikvloer
Mineral-klikvloer

De voordelen van natuurlijke dunne tegels op je bestaande vloer

Met onze dunne tegels voor renovatie haal je ook alle voordelen van natuurvloeren in huis. En dat zijn er maar liefst 9:

  1. Energiebesparend: ze isoleren beter dan hout, steen of beton.
  2. Warm: ze nemen de warmte in huis op, en houden die ook vast.
  3. Stil: ze absorberen geluid optimaal en zorgen dat het niet weergalmt.
  4. Zacht: ze zijn soepel en veren lichtjes mee, een verademing voor je lichaam.
  5. Onderhoudsvriendelijk: je maakt ze in 1-2-3 proper met een vochtige dweil.
  6. Vochtbestendig: ze stoten water af. Ideaal voor je toilet, keuken en badkamer.
  7. Slijtvast: dankzij een beschermende laag zijn ze bestand tegen krassen en slijtage.
  8. Allergievrij: ze geven stof, schimmels, huismijt en andere allergische stoffen geen schijn van kans.
  9. Licht: ze belasten je oude vloer niet. Zo begeeft bijvoorbeeld een oude houten vloer het niet onder het gewicht.
Kleefkurk op bestaande vloer
Klikkurk op bestaande vloer

Wil je al wat meer weten over onze dunne vloertegels? Vraag de brochure aan.

Zie je graag zelf hoeveel zo’n dunne vloer in renovatietegels een bestaande vloer hoger maakt? Vind een Santana-showroom in je buurt.