Dit zijn de 3 grootste voordelen van een vloer in kurk

Een vloer in kurk plaatsen of toch beter voor een ander materiaal kiezen? Het antwoord op deze vraag is vandaag wel even anders dan tien jaar geleden. Kurk beschikt vandaag over verschillende troeven en heeft zijn oubollige imago allang van zich afgeschud. Sterker nog: kurkvloeren zijn bijzonder trendy en horen thuis in de meest uiteenlopende designinrichtingen. Wij vertellen je in een notendop wat vloeren in kurk zo bijzonder maakt.

1. Een vloer in kurk, dat is kiezen voor topisolatie

Wist je dat vier millimeter kwaliteitskurk dezelfde isolatiewaarde heeft als een betonlaag van 15 centimeter? Een kurkvloer is dus een prima isolator, wat natuurlijk een positief effect heeft op je energierekening. Kurkkorrels nemen de omgevingswarmte vast en houden die lang vast, zodat je te allen tijde van een aangenaam binnenklimaat geniet.

Bovendien houdt een kurkvloer niet alleen de koude tegen, hij slorpt ook flink wat geluiden op. Geen overbodige luxe als je denkt aan spelende kinderen of tikkende schoenhakken. Een vloer in kurk staat garant voor maximale rust in je woning.

2. Kurk leent zich tot elke ruimte

Kurk is een honderd procent natuurlijk product dat met de juiste producten gemakkelijk te onderhouden is. Kurkwanden en kurkvloeren, ze zijn allemaal even gemakkelijk te behandelen met reinigings- en beschermingsproducten. Vocht in de ruimte? Geen probleem. Kurk is van nature waterafstotend. Geen wonder dat een vloer in kurk vaak voorkomt in badkamers en keukens.

3. Kurkvloer = topcomfort, op elk gebied

Wie intussen de trotse eigenaar is van een kurkvloer, kan erover meespreken: je wooncomfort stijgt zienderogen. Want wie houdt er nu niet van een zacht, warm vloercontact wanneer je op blote voeten in de badkamer rondloopt? En daar houdt het niet op. Want een vloer in kurk is ook een meevaller voor je rug. Kurk keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm en absorbeert de schokken. Het resultaat: minder druk op je voeten, benen, gewrichten en rug.

Je merkt het: een vloer in kurk staat voor warmte, isolatie, geluidsdemping en een zacht contact. Tel daarbij de brede waaier aan designs, en je weet meteen dat je kwaliteit in huis haalt!

Onder de indruk? Neem snel contact met ons op voor meer informatie!