Creëer contrast met je vloer

blog4 bewerkt

Wil je met zo weinig mogelijk verbouwingswerken de indruk geven dat je hele woning of kamer gerenoveerd is? Leg dan een nieuwe vloer die contrasteert met de rest van de ruimte. Net als het plafond neemt de vloer het grootste oppervlak van de kamer in. Het is dus letterlijk de basis van elke binnenruimte. Inspelend op de trend van ecologische en duurzame materialen vind je bij Santana een gevarieerd assortiment van natuurlijke vloerbekledingen in alle mogelijke stijlen en kleuren.

Contrasterende kleuren

Het ruimtelijk effect dat lichte en donkere kleuren geven, is je vast niet onbekend. Lichte kleuren doen een kamer groter lijken. Donker maakt kleiner maar ook gezelliger. Daar kan je handig op inspelen als je nieuwe voeren kiest. Creëer je bovendien contrasten met de wand of de meubels, dan breng je extra afwisseling in je interieur.

Massief of fineerhout

Als de prijs van een eiken vloer je afschrikt, hebben we goed nieuws voor jou. Santana heeft een uitgebreid assortiment van kurkvloeren met een toplaag van echt hout. Het verschil tussen fineer en massief kan je niet zien, maar je voelt het wel in je portemonnee. Bovendien profiteer je van alle voordelen die kurk te bieden heeft: het is natuurlijk, stevig, slijtvast, isolerend en makkelijk te onderhouden.

Pleidooi voor de plint

Bij een (fineer)houten vloer hoort een plint, als je het ons vraagt. En daar hebben we meerdere goede redenen voor. Het uitzicht alleen al: de plint is de finishing touch van je vloer. Je hebt plinten in verschillende hoogtes en diktes. Je kan gaan voor plinten in hetzelfde materiaal als je vloer. Of ook hier kan je kiezen voor het contrast. Nog een niet te onderschatten voordeel van plinten: je kan er elektriciteitskabels achter wegsteken. In de Santana showroom helpt je adviseur je graag bij het kiezen van je plinten.

Een nieuwe aankleding voor je interieur

Nu je nieuwe vloer er ligt, kan je met enkele kleine ingrepen het gevoel van transformatie versterken. Gordijnen met plant- of bloemmotieven brengen sfeer en passen goed bij de natuurtrend. Met een tapijtje en kussens in wol of linnen maak je het extra gezellig. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een soft touch die de ruimte nog behaaglijker maakt.