Onderhoud Kurkvloeren en Kurkwanden

Kidsproof vloeren voor elke ruimte

Je kinderen aankleden, naar school brengen, eten geven, op tijd in bed krijgen, … Als ouder heb je wel wat aan je hoofd. Door je woning kidsproof in te richten, valt er een hele zorg weg. Met vloeren in kurk hoef je niet bang te zijn dat je kinderen te veel lawaai maken, kou lijden of de boel vuilmaken. Een woordje uitleg!

Afwasbare wandbekleding? Geen overbodige luxe met kinderen in huis!

Soms is het een hele uitdaging om je huis net te houden, zeker als je een stel kleine koters hebt rondrennen. Terwijl je zelf je mooie muren koestert, gaat een kind vaak zó op in speelgoed en spel dat ongelukjes snel gebeuren. Ojee, vuile vingers of een omgestoten beker fruitsap? Het is geen overbodige luxe om afwasbare wandbekleding te hebben. Je zult ervan versteld staan hoe schoon en fris je huis eruitziet als je muren weer vrij zijn van strepen en vlekken!

Hond of kat in huis? Denk aan een slijtvaste en krasbestendige vloer

Iedereen wie een hond of kat heeft, weet hoeveel voldoening zo’n viervoeter geeft. Huisdieren houden je gezelschap, halen de gekste stoten uit en staan altijd klaar voor een knuffel. Daarom doen we er ook alles aan om een omgeving te creëren waar ze zich helemaal kunnen uitleven. En daar hoort ook een slijtvaste en krasbestendige vloer bij.

Zó reken je af met vocht in de badkamer!

Niets zo vervelend als vocht in de badkamer. In oude én in recente woningen is het een veelvoorkomend en helaas ook hardnekkig probleem. Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar hoe doe je dat? Opspattend water is nu eenmaal onvermijdelijk, en vocht kruipt tot in de kleinste hoekjes. Gelukkig kunnen we je meteen geruststellen: een badkamer zonder vochtproblemen is géén utopie. Ontdek hier de belangrijke preventie- en bestrijdingstips.

Alles wat je moet weten over het onderhoud van je kurkvloer

Ben je zonet de trotse eigenaar geworden van een trendy kurkvloer? Dan willen we je eerst en vooral feliciteren met je keuze. Kurkvloeren staan namelijk bekend om hun gebruikscomfort, hun unieke look-and-feel én hun grote onderhoudsgemak: Een kurkvloer onderhouden is kinderspel. Als je het van meet af aan juist aanpakt, tenminste. Ontdek snel de belangrijkste aandachtspunten!