Gezond, (eco)logisch, natuurlijk: de woon- en interieurtrends voor 2019

Terwijl de wereld om ons heen in een steeds sneller tempo evolueert en digitaliseert, lijken de woontrends voor dit jaar een eerder afremmende neiging te vertonen. Ons huis blijft de uitgesproken thuishaven voor me-(too-)time, cocoonen, ontspannen en ontmoeten. De natuur fungeert als bron voor inspiratie én materialen. En duurzaamheid is de drijfveer die ons meer en meer aanzet tot bewuster en verantwoorder kiezen.

Creëer contrast met je vloer

Wil je met weinig werken de indruk geven dat je hele woning gerenoveerd is? Leg dan een nieuwe vloer die contrasteert met de rest van de ruimte. Inspelend op de trend van ecologische en duurzame materialen vind je bij Santana natuurlijke vloerbekledingen in alle mogelijke stijlen en kleuren.

Marmer-look zonder marmer-feel

Carrara, de nieuwste vloer- en wandlijn van de Belgische kurkspecialist Santana, schenkt je de perfecte marmer-look, terwijl de bekleding aangenaam warm aanvoelt en verder alle voordelen van kurk biedt.

De magie van licht en donker in je interieur

Baksteen, beton, hout, kurk, tapijt, vinyl … Niet alleen de keuze van de materialen bepaalt de sfeer in je huis. Ook de kleuren hebben een grote invloed op de ambiance van elke kamer. En als je met licht en donker gaat spelen, wordt het helemaal interessant. Alles hangt natuurlijk van je stijl en smaak af. We nemen licht en donker even onder de loep. Haal er jouw inspiratie uit voor een harmonieus en aangenaam interieur.

Je inkomhal inrichten: weg saaie boel, ga voor passie en karakter!

De inkomhal is het visitekaartje van je woning: het is het eerste wat je gasten zien als ze binnenstappen. Je wil dan ook dat je hal perfect weerspiegelt wie je bent en hoe de rest van je interieur eruitziet. Gelukkig zijn er heel wat manieren om die saaie witte muren karakter te geven. We zetten de meest stijlvolle op een rij!

Landelijk of Scandinavisch wonen? Dit zijn de verschillen

Landelijk en Scandinavisch: twee rustgevende interieurstijlen die momenteel erg in trek zijn. Maar waar kun je die stijlen nu eigenlijk aan herkennen? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Laten we een kijkje nemen.

Kurk is weer hip en trendy – ook in de modewereld!

Kurk leeft weer helemaal op. En dat hoeft niet te verbazen: het materiaal is duurzaam en heeft een warme uitstraling. In je interieur mag je dat laatste gerust letterlijk nemen: kurk neemt omgevingswarmte op en houdt die gedurende lange tijd vast. Héérlijk aan de voetjes! Maar ook buitenshuis is kurk weer helemaal ‘in’. Wist je dat kurk vandaag zelfs een trend is in de mode? Volg even mee.

Leather Cork: originele leren wandbekleding

Volgens de laatste interieurtrends omringen we ons weer graag met natuurlijke materialen. Dat geldt niet alleen voor hout en kurk, maar ook voor leer! Modern of klassiek, het fijne aan leer is dat het bij alle stijlen past. Het is erg hip om leren accenten aan je interieur toe te voegen, zoals leren plankdragers of handgreepjes in de keuken. Maar een echt gewaagde optie is leer aan de muur, bijvoorbeeld met Santana’s Leather Cork.

Warme, natuurlijke vloeren en andere interieurtrends in 2018

Is jouw huis al klaar voor het nieuwe jaar? We nemen onze kristallen bol erbij en voorspellen de interieurtrends van 2018. We kunnen je alvast verklappen dat er veel vernieuwende kleuren en stijlen aan zitten te komen, ook wat vloeren betreft.

Inspiratie: een bakstenen muur in je interieur

De laatste jaren laten mensen een bakstenen muur in hun interieur vaak onaangeroerd. Er valt dan ook niet te ontkennen dat het een heuse blikvanger is die een bepaalde stoere charme aan een kamer verleent. De ‘brute’, industriële look van baksteen levert een spannend contrast op met bijvoorbeeld lichte meubels en zachte materialen. Laat je inspireren door onze tips en ideeën!

Pagina's