Je slaapkamer inrichten met het oog op een betere gezondheid

Je slaapkamer inrichten met het oog op een betere gezondheid

Ter ere van Wereldgezondheidsdag op 7 april staat Santana stil bij een gezonde interieurinrichting. De materialen waarmee je je woning inricht, hebben namelijk een impact op de gezondheid van de bewoners. Sommige materialen geven toxische stoffen af, terwijl andere de omgeving juist schoner, hygiënischer, aangenamer, … maken. Da’s cruciaal in elke ruimte van je woning, maar misschien nog het belangrijkst van al in de kamer waar je elke dag (of liever: nacht) wel acht uur doorbrengt. Gezond leven door je slaapkamer slim in te richten? Santana geeft raad.

 

Heerlijk wegdromen dankzij de juiste akoestiek

Als we het hebben over gezondheid in de slaapkamer, hebben we het in de eerste plaats over de garantie op een ononderbroken nachtrust. Slecht slapen – en dus te weinig slapen – tast het geheugen, het concentratievermogen en zelfs de reactiesnelheid aan. Wie steevast slecht slaapt, kan daardoor problemen ervaren op het werk en in zijn sociale leven.

Niks is zo belangrijk om een hele nacht lang de batterijen op te laden als een stille slaapkamer. Een slaapkamer waar je zo min mogelijk last hebt van straatgeluiden, luidruchtige buren en galm. Combineer deze twee elementen om van je slaapkamer een oase van rust te maken:

  • Dubbel glas en isolerende ramen, zodat straatgeluiden buiten blijven.
  • Akoestische vloeren en/of wanden die lawaai absorberen.

 

De slaapkamer inrichten met ecologische materialen

Omdat je er makkelijk acht uur per nacht doorbrengt, moet je ook de nodige aandacht besteden aan de keuze van de materialen in de slaapkamer. Geef de voorkeur aan natuurlijke materialen die geen vluchtige organische stoffen vrijgeven, zoals kurk en hout. En oh ja, koop eens een luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer!

 

Kurk in de slaapkamer

Omdat kurkvloeren en -wanden ecologisch zijn én geluiden absorberen, zijn ze prima geschikt voor de slaapkamer. Bovendien voelt kurk warm en zacht aan wanneer je je voeten ’s ochtends van onder de wol haalt en op de vloer zet – een niet te onderschatten voordeel!

 

Tijdelijke actie: win een make-over van je slaapkamer!

Op vrijdag 7 april – Wereldgezondheidsdag – lanceert Santana zijn voorjaarsactie, en die staat helemaal in het teken van een gezonde slaapkamer. Gedurende 10 weken geven we in samenwerking met Sleepworld elke week een slaapkamerrenovatie weg. Lees alles over deze actie en maak zelf kans op een gratis makeover!


Reactie toevoegen