Bamboe-parket: het beste van 2 werelden voor je vloer

bamboe-santana

Denk je bij Santana spontaan aan kurk? Natuurlijk. Maar wist je dat we kurk ook combineren met andere natuurlijke materialen? Bijvoorbeeld met bamboe. Authentic Bamboo is een bamboevloer met een onderlaag van kurk en een bovenlaag van bamboe. Zo haal je het beste van 2 werelden in huis.

Bamboevloer: 100 % natuurlijk en ecologisch

Net zoals kurk is bamboe een 100% natuurlijk en ecologisch materiaal. Het is een grassoort die je bijna letterlijk ziet groeien: tot 1 meter op 1 week tijd. Omdat bamboe zo snel groeit, brengt de ontginning de natuur geen schade toe. De reuzenbamboe die we gebruiken om je bamboe-parket te maken, kan verschillende keren per jaar gekapt worden. Een bamboebos heraanleggen is zelfs niet nodig: een bamboestok groeit meteen weer terug. 

Bamboe-parket: zachte kurk, sterke bamboe

Met Authentic Bamboo combineer je het beste van 2 werelden. Dankzij de 2 lagen kurk is je bamboe-vloer even veerkrachtig en dempend als een gewone kurkvloer. Het bovenste bamboefineer is harder dan eik. Je bamboe-parket kan tegen meer dan een stootje. Geen enkele vloer is duurzamer en slijtvaster. In ruimtes waar elke dag veel over gelopen wordt, gaat hij jarenlang mee.

Bamboevloer met uniek design en karakter

Met bamboeparket kies je voor een uniek design. In het opvallende uiterlijk en de fijne structuur zie je ook de typische knoesten en knopen van bamboe. Het geeft je interieur een exotisch tintje en warme en natuurlijke uitstraling die in elke kamer passen. De natuurlijke toplaagin bamboefineer blijf je voelen. Ze geeft je vloer nog wat extra karakter.

Klik, klik, klik

Onze Bamboo-collectie maakt deel uit van onze zwevende klikvloeren. Dankzij het handige kliksysteem klik je de planken van je bamboe-vloer gewoon in elkaar. Zo plaats je ze heel makkelijk zelf. Ook op een bestaande vloer. 

Val voor het onderhoudsgemak van bamboe-parket

Onze bamboevloer? Die onderhoud je even gemakkelijk als een kurkvloer. Een droge of licht vochtige doek en gewone schoonmaakmiddelen volstaan om je bamboeparket proper te houden.

Een bamboevloer in 2 unieke kleuren

Onze bamboevloer is verkrijgbaar in 2 kleuren die je alleen bij Santana vindt:

De bruine bamboe-look van Authentic Bamboo Pure

De zwarte bamboe-look van Authentic Bamboo Carbon

Ons bamboe-parket van dichtbij bekijken en voelen? Vind een Santana showroom in je buurt.

Nu al meer weten over Authentic Bamboo, plaatsing en onderhoud? Download de brochure en laat je inspireren.