5 ideeën voor interieurvormgeving met natuurlijke materialen

interieurvormgeving

Echt tot rust komen? Dat doe je in de natuur. Geen wonder dat we allemaal manieren zoeken om de natuur in huis te brengen. Organische en natuurlijke materialen zijn dan ook trending in interieurvormgeving. Met deze 5 eenvoudige ideeën maak je van je huis een groene, frisse oase die uitnodigt om te relaxen en de rust te vinden die je na een drukke dag broodnodig hebt.

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen

Een van mooiste natuurlijke elementen? De zon. Dankzij haar natuurlijke licht komt je woning tot leven. De kleuren van je meubels, vloeren en muren springen eruit. Zelf word je er een heel stuk gezonder en vrolijker van. Of het nu via je ramen, lichtkoepels of het glazen dak van je veranda is: zonlicht brengt je een grote stap dichter bij een natuurlijk interieur. Geef de zon met interieurvormgeving dan ook alle kansen: vervang zware en donkere gordijnen door lichte stoffen, zonwering of screens.

Haal planten en bloemen in huis

Een makkelijke en goedkope manier om de natuur in huis te halen? In je hal, je woonkamer en ja, zelfs in je badkamer: zet planten en bloemen waar je maar kunt. Vraag in je tuincentrum of bloemenwinkel naar planten die goed gedijen in een vochtige en warme omgeving als je badkamer of een droge omgeving als je woonkamer. De grond, een kast, tafel of vensterbank, het plafond: plekken genoeg om planten te zetten of op te hangen en zo een groen interieur met echte natuurlijke elementen te creëren.

Interieurvormgeving met natuurfoto’s

Is het zicht vanuit je slaapkamer of woonkamer niet om over naar huis te schrijven? Ook met natuurfoto’s voel je je beter in je vel. En ook hier heb je verschillende mogelijkheden. Hang 1 of meer foto’s van natuurzichten als accent op centrale plekken in je interieur. Of laat je favoriete natuurfoto op behangpapier of een muursticker drukken en versier een hele muur. Met een simpele ingreep kom je tot een groen interieur inspired by nature.

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe

Natuurlijke materialen waartoe we ons allemaal aangetrokken voelen? Onder andere hout, rotan en bamboe. Van je vloer over je plafond tot je meubilair en kleine accessoires in je interieur: je plaatst, zet of hangt ze waar je maar wilt. Een houten plafond, een vloer in bamboe of een bijzettafeltje in rotan: de mogelijkheden zijn eindeloos. Met hout, rotan en bamboe creëer je een ronduit warm, uitnodigend en natuurlijk interieur.

Ga voor de rauwe, maar zachte ruwheid van kurken wandbekleding

En wat is er natuurlijker dan de ruwe schors van een boom? Met de kurken muurbekleding uit ons Raw-assortiment ga je voor interieurvormgeving met letterlijk een hoek af. Je decoreert de muur van je slaapkamer, woonkamer of keuken in de ruwe, maar o zo zachte schors van kurk. In welke kamer je ook voor de ruwheid van Raw kiest: je haalt de natuur naar binnen en gaat tegelijk voor een echt wauw-effect.

De ruwe vorm en grillige structuur van Raw geven je kamer een eigenzinnige uitstraling. Alsof de tegels speciaal voor jou zijn uitgehakt. De brute look van kurken wandbekleding geeft je muur extra pit. Bovendien krijg je dankzij het invallende zonlicht een extra cadeau. De zon in combinatie met de grilligheid van de ruwe kurk tovert een wondermooi schouwspel van licht en schaduw op je muur.

En ben je geen fan van de natuurlijke kleur van kurk? Raw is er ook in andere kleuren als wit, grijs en zwart.

Wil je meer weten over onze kurken wandbekleding Raw?
Vraag de brochure aan.

Zelf het wauw-effect van de designs uit onze Raw-collectie ervaren?
Vind een Santana showroom in je buurt