5 badkamer-ideeën met natuurlijke vloeren en muren

Badkamer-ideeën in kurk

Ben je op zoek naar ideeën om je badkamer in te richten? Waarschijnlijk heb je dan nog niet gedacht aan een natuurlijk en – jawel – 100% waterdicht materiaal als kurk in je badkamer. Of aan het effect van een vloer in betonlook. Je badkamer krijgt meteen een heel andere look. Hier zijn onze 5 badkamer-ideeën.

1. Kies voor het effect van betonlook in je badkamer

Een betonnen vloer in huis – of op zijn minst een vloer in betonlook – is al enkele jaren populair. Die moderne, industriële look trek je ook makkelijk in je badkamer door. Niet met een koude, betonnen gietvloer. Wel met Mineral, onze 100% natuurlijke tegelvloer in betonlook die je gewoon in elkaar klikt. De voordelen van Mineral-tegels in betonlook in je badkamer: je vloer is warm, zacht, geluiddempend en veert lichtjes mee. Water, krassen en slijtage hebben er geen vat op.

2. Gebruik kurk om textuur aan te brengen op je muur

Ben je fan van textuur op je muren? Sta versteld van het effect dat een muur in kurk op je badkamer heeft. Kurk is een natuurlijk materiaal in de meest uiteenlopende structuren. Hou je van een fijne, rustgevende structuur? Van een ruw, bruut design? Van een baksteenstructuur? Of van patronen op je muren? Alleen al met de texturen van kurk kom je tot een originele reeks badkamer-ideeën waarmee je je badkamer in een aangenaam warme sfeer onderdompelt.

3. Combineer ronde spiegels met kurk in je badkamer

Heb je er al eens op gelet? Van de vloer over het badkamermeubel tot het kraanwerk: alles in je badkamer heeft strakke, rechthoekige vormen. Durf te variëren en te contrasteren. Doorbreek die rechtlijnigheid met onverwachte, ronde vormen. Met een grote, ronde spiegel bijvoorbeeld. Met zo’n spiegel wordt je badkamer ook lichter, en lijkt ze groter. Maak er een echte eyecatcher van en hang hem tegen een kurkwand in een opvallende kleur of design. Wit, zwart en alles daartussen, een hout-, beton- of natuursteeneffect: met kurk in je badkamer is alles mogelijk.

Foto: Jonah Samyn i.o.v. vtwonen

4. Creëer een urban jungle met kurk in je badkamer

Eén van de meer onverwachte badkamer-ideeën? Tover je badkamer om tot een urban jungle. Haal de natuur naar binnen en versier je badkamer met kamerplanten die zich de koning te rijk voelen in vochtige, warme en donkere ruimtes. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Die tropische sfeer werk je af met de aardse tinten of de houtlook van een muur in kurk. Je badkamer wordt zo één van de favoriete plekken waar je rust, gezelligheid en ontspanning vindt.

5. Ga voor zwart in je badkamer: ideeën genoeg

Heb je een zwak voor strak en modern? Ga voor zwart in je badkamer. Een zwart badkamermeubel, zwarte kranen, een donkere of zwarte vloer of muur: alles kan. Zwart creëert rust, is elegant en tijdloos, en laat zich makkelijk combineren met andere kleuren. Ga voor een warm accent met een zwarte kurkvloer of een natuurlijke wand in donkere of zwarte kurk. Je badkamer wordt er heel wat intiemer en gezelliger op.

Wil je meer weten over kurk in je badkamer
of natuurlijke vloertegels met betonlook in je badkamer?
Vraag de brochure aan.

Doe je graag nog meer originele badkamer-ideeën op?
Vind een Santana showroom in je buurt