4 herkenbare problemen die je niét meemaakt met een natuurvloer

De keuze van de juiste vloer voor je nieuwe of gerenoveerde woning maak je niet in een-twee-drie. Je probeert een weloverwogen beslissing te maken op basis van je stijlvoorkeuren, de prijs, het beloofde comfort, het onderhoudsgemak, … Maar ook je eerdere ervaringen met vloeren – goede én slechte – helpen je om de beste optie te kiezen. Hieronder sommen we vier van de meest voorkomende klachten op die je gegarandeerd wil vermijden in je volgende woning.

Je vloer zelf leggen, laten leggen – of zelf leggen met professioneel advies?

Heb je na lang twijfelen eindelijk beslist welke vloer je in je woning zult leggen? Dan rest er nog één vraag: ga je hem zelf leggen of reken je op de vaardigheden en kennis van een professional? We geven je de voor- en nadelen van elke optie mee.

Hond of kat in huis? Denk aan een slijtvaste en krasbestendige vloer

Iedereen wie een hond of kat heeft, weet hoeveel voldoening zo’n viervoeter geeft. Huisdieren houden je gezelschap, halen de gekste stoten uit en staan altijd klaar voor een knuffel. Daarom doen we er ook alles aan om een omgeving te creëren waar ze zich helemaal kunnen uitleven. En daar hoort ook een slijtvaste en krasbestendige vloer bij.

Kurk als woonkamervloer: comfort én energiebesparing

De eisen die we aan ons interieur stellen liggen misschien wel het hoogst in de woonkamer. Want in onze leefruimte komen we elke avond tot rust én ontvangen we onze gasten. De ruimte moet dus zowel stijlvol als comfortabel zijn. Met kurk in de woonkamer combineer je die twee eigenschappen makkelijk. Wist je bijvoorbeeld dat een kurkvloer je sneller een warm gevoel geeft zonder je energiefactuur de hoogte in te jagen?

 

Natuurvloeren om van te houden

Wat is het héérlijk om buiten in het groen te vertoeven. De natuur heeft ons dan ook zoveel moois te bieden: rustgevende landschappen, indrukwekkende natuurgebieden, maar ook geweldige materialen. Meteen een mooie kans om de natuur in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zachte, warme en duurzame natuurvloeren?

Kinderkamer inrichten: inspiratie voor een ‘coole’ slaapkamer!

Weinig kamers in je huis moeten je zo vlot aan veranderd gebruik kunnen aanpassen als de kinderkamer. Wat begint als een knusse babykamer wordt al snel een rommelige slaapkamer vol speelgoed en voor je het weet een eigenzinnige tienerkamer waar privacy heilig is.

Geen idee hoe je de inrichting van de slaap- en speelkamer van je kind moet aanpakken? Santana weet raad!

Mama’s, doe jezelf een slaapkamervloer cadeau voor Moederdag!

Is je ‘master bedroom’ na al die jaren aan een grondige opfrisbeurt toe? Of wil je je partner graag verrassen met een prachtige nieuwe slaapkamerinrichting? Sleepworld en Santana slaan voor Moederdag de handen in elkaar om je dromen waar te maken!

Lees verder en ontdek hoe je de juiste slaapkamervloer kiest en hoe je deelneemt aan de unieke slaapkameractie van Santana en Sleepworld!

 

Een vintage-interieur is pas áf met een retro vloer

Gaat je hart sneller kloppen wanneer je denkt aan de charme van een vintage-interieur – compleet met retro designverlichting, unieke tweedehandsmeubels en een retro vloer? Terecht, want retro is helemaal in.

Ontvang gratis kleuradvies voor de inrichting van je interieur

Je interieur is een mooi maar complex kunstwerkje. Door verschillende elementen op een bepaalde manier samen te brengen, creëer je een uniek geheel dat warm en huiselijk aandoet, en waar je je als vanzelf thuis voelt. Kleuren spelen daarin een cruciale rol. Het juiste kleurenpalet is harmonieus en sluit naadloos aan bij de interieurstijl. Maar een kleurenpalet samenstellen is niet iedereen gegeven … Precies daarom bieden wij bij Santana professioneel kleuradvies in onze showrooms.

Je slaapkamer inrichten met het oog op een betere gezondheid

Ter ere van Wereldgezondheidsdag op 7 april staat Santana stil bij een gezonde interieurinrichting. De materialen waarmee je je woning inricht, hebben namelijk een impact op de gezondheid van de bewoners. Sommige materialen geven toxische stoffen af, terwijl andere de omgeving juist schoner, hygiënischer, aangenamer, … maken. Da’s cruciaal in elke ruimte van je woning, maar misschien nog het belangrijkst van al in de kamer waar je elke dag (of liever: nacht) wel acht uur doorbrengt. Gezond leven door je slaapkamer slim in te richten? Santana geeft raad.

Pagina's